Η συμμετοχή της Deutsche Bank στο σκάνδαλο Danske Bank "εξαφάνισε" τις μετοχές της από τον πίνακα

Στα χαμηλότερα επίπεδα έφτασαν οι μετοχές της Deutsche Bank, καθώς η τράπεζα επιβεβαίωσε στο Reuters ότι συμμετείχε στην διαχείριση πληρωμών αξίας 150 δισ. δολαρίων για τη σκανδαλώδη Danske Bank.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο Reuters  ότι η τράπεζα ενήργησε ως ανταποκριτής για την Danske στην Εσθονία. «Ο ρόλος μας ήταν να επεξεργαστούμε τις πληρωμές για την Danske Bank. Τερματίσαμε τη σχέση το 2015 μετά τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν περισσότερο από 4% φτάνοντας το χαμηλότερο ρεκόρ.

Ο Howard Wilkinson, επικεφαλής της εμπορικής μονάδας της Danske Bank στις Βαλτικές Χώρες από το 2007 έως το 2014, δήλωσε ότι δύο Αμερικανικές τράπεζες συμμετείχαν επίσης στον χειρισμό πληρωμών σε δολάρια ΗΠΑ για τη Danske Bank στην Εσθονία. Παράλληλα με την Deutsche, οι J.P. Morgan και Bank of America εξουσιοδοτούσαν συναλλαγές σε δολάρια για το εσθονικό υποκατάστημα της Danske, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Η J.P. Morgan διέκοψε τη σχέση με τη Danske το 2013 με το επιχείρημα ότι οι συναλλαγές δεν ήταν σύμφωνες με τους κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα στο Reuters.

Το σκάνδαλο της Danske Bank αναφέρεται σε 200 δισ. ευρώ σε συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν από το εσθονικό υποκατάστημα της τράπεζας μεταξύ 2007 και 2015. Πολλές από αυτές τις συναλλαγές θεωρούνται ύποπτες, ανέφερε η τράπεζα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.