Η τεχνολογία έριξε τη Wall Street την Πέμπτη – “Βαρίδια” η Microsoft και η Apple

Με πτώση έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση όπου η Microsoft και η Apple λειτοπυργησαν ως «βαρίδι» για την υπόλοιπη αγορά.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,31% ή 353 μονάδων, κλείνοντας στις 26.652 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,23% ή κατά 40 μονάδες στις 3.235 μονάδες. Ο Nasdaq έχασε 2,29% ή 244 μονάδες στις 10.461 μονάδες.

Η μετοχή της Microsoft βούτηξε 4,1% παρά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.Η Apple έκλεισε με απώλειες 4,8%, ενώ η Amazon υποχώρησε 3,6% και το Netflix 3,1%. H Τesla, διέγραψε κέρδη 5% και βούτηξε 5,5% χαμηλότερα.

«Ο S&P 500 δέχεται σκληρό χτύπημα καθώς επενδυτές αποχωρούν από την τεχνολογία, έναν τομέα ο οποίος μπήκε στη σεζόν ανακοίνωσης αποτελεσμάτων αντιμέτωπος με παράλογα υψηλές προσδοκίες» ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Vital Knowledge.

Αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας μένει στάσιμη όσο τα κρούσματα αυξάνονται εκ νέου και συρρικνώνεται η ζήτηση. Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,416 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 18 Ιουλίου, έναντι των 1,307 εκατ. την εβδομάδα πριν από αυτή. Πρόκειται για την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση στις αιτήσεις από την εβδομάδα μέχρι τις 28 Μαρτίου, όταν οι αιτήσεις εκτινάχθηκαν στον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. Οι οικονομολόγοι στο Reuters ανέμεναν 1,30 εκατ. αιτήσεις.

Παράλληλα η άνοδος των κρουσμάτων του κοροναϊού δημιουργούν ανησυχίες:«Η άνοδος των κρουσμάτων στις νότιες πολιτείες και το πάγωμα των προσπαθειών επανεκκίνησης σε άλλες πολιτείες έχει κατά πώς φαίνεται οδηγήσει σε νέο γύρο απολύσεων, ο οποίος έχει βάλει φρένο στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Jeffferies.

  • Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,5% στα 41,28 δολάρια το βαρέλι.
  • Ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 1,5% στα 1.890 δολάρια ανά ουγγιά, μόλις ένα δολάριο μακριά από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε απωλειες έναντι του ευρώ για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,16 δολ./ευρώ.
  • Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,58%.

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή