“Χάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ,STOP” – Η θερινή ακινησία του Αλέξη Τσίπρα καθηλώνει το κόμμα. Ολα κινούνται στη σφαίρα της ασάφειας

Αλέξης Τσίπρας: Ένας κονφερανσιέ λαϊκισμού την ώρα που τα πράγματα είναι σοβαρά.

-Πότε θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;
Κανείς δεν ξέρει.
-Πότε θα γίνει ανασχηματισμός τομεραρχών;
Ούτε αυτό είναι προβλέψιμο.
-Μήπως θα αλλάξει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;
Μα ποιος ασχολείται τώρα με τον Παπαδημούλη;
-Και ο Παππάς; Τι θα γίνει αν βγουν νέες αποκαλύψεις σε βάρος του;
Ας βγουν πρώτα και μετά βλέπουμε.
-Με ποια ατζέντα θα ανέβει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας;
Με τη γνωστή.
-Πώς θα γυρίσει το δημοσκοπικό παιχνίδι;
Φταίνε τα ΜΜΕ που δεν τον “παίζουν” καλά.
-Η ανανέωση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ πότε θα ολοκληρωθεί;
Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή.

-Πού θα πάει διακοπές ο πρόεδρος;
Βασικά θα είναι στο Σούνιο αλλά μπορεί να πάει και αλλού λίγες μέρες

Ό,τι και αν ρωτήσει κανείς στην Κουμουνδούρου αυτές τις μέρες, μια τέτοια περίπου απάντηση θα πάρει. Ολα κινούνται στη σφαίρα της ασάφειας, των καθυστερήσεων και της αναμονής. Τους παραλύει ο φόβος των πρόωρων εκλογών και των νέων απρόβλεπτων αποκαλύψεων για τις αμαρτίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν έχουν μπροστά τους καθαρό ορίζοντα και γι αυτό δεν οργανώνουν συγκροτημένο σχεδιασμό. Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο ανάλυσης.

Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει η αμφιθυμία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα που αδυνατεί να πάρει αποφάσεις και αφήνει τα προβλήματα να σέρνονται. Ακόμη και στην περίπτωση του βουλευτή Κ. Μάρκου που είπε αδιανόητες ύβρεις μέσα στη Βουλή, μόνο παρασκηνιακά εκφράστηκε ενόχληση και υποχρεώθηκε σε μια όπως όπως δήλωση μεταμέλειας. Ευθέως δεν ειπώθηκε τίποτα σε βάρος του. Σύντροφος είναι και προστατεύθηκε παρόλο που μίλησε με αγοραίο τρόπο, προσβλητικό όχι μόνο για τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και για τους ψηφοφόρους του κόμματός του που δεν υιοθετούν αυτή την κουλτούρα αντιπολιτισμού.
Κανείς δεν τιμωρείται, ό,τι κι αν κάνει.

Ο Π. Πολάκης συνεχίζει ακάθεκτος στο Facebook να επιτίθεται με οπαδικό τρόπο στην κυβέρνηση και η Ν. Κασιμάτη, η άρση ασυλίας της οποίας αποφασίστηκε χθες στη Βουλή για το “μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι” που είχε πει στο πλαίσιο… πολιτικής ανάλυσης κατά τους ισχυρισμούς της, υποστηρίχθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολα συνεχίζονται κανονικά μέχρι νεωτέρας. Το μόνο που αλλάζει είναι η δημοσκοπική εικόνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Παπαγγελόπουλος, Παπαδημούπολη, Μιωνής, Καλογρίτσας, Καμμένος δημιούργησαν ένα καταστροφικό σπιράλ μέσα στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί.

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ακινητοποιηθεί.Σαν να περιμένει κάτι (που μάλλον δεν υπάρχει). Και σαν να φοβάται ότι η δράση θα φέρει αντίδραση (και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα).

Είναι ένα καλοκαίρι ακινησίας για τον ΣΥΡΙΖΑ που πληρώνει ήδη την αδράνειά του χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα σωθεί αν κινητοποιηθεί.

Μπορεί και να μην υπάρχει καλό σενάριο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καμία δημοσίευση για προβολή