Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με χαμηλότερη θνησιμότητα

 

Σύμφωνα με μελέτες, η  διατροφή που αποτελείται από άπαχα κρέατα, λαχανικά, φρούτα, όσπρια,  ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως σχετίζεται με χαμηλότερη θνησιμότητα.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε διατροφικά πρότυπα αναθεωρώντας συστηματικά 153 μελέτες παρατήρησης στις οποίες συμμετείχαν 6 εκατομμύρια άτομα από 28 χώρες με υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης. Το ευρύ φάσμα των διατροφών που μελετήθηκαν, χαρακτηρίστηκε από μακροθρεπτικά συστατικά και συσχετίστηκε με θνησιμότητα από όλες τις αιτίες. Η παρακολούθηση ήταν από 4 έως 25 χρόνια.

Τα διατροφικά πρότυπα που σχετίζονται με χαμηλότερη θνησιμότητα σε ποσοστό 10-15%,  είναι αυτά …. Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr

 

Καμία δημοσίευση για προβολή