Η υποβάθμιση της Boeing από την BofA οδήγησε στα Τάρταρα τις μετοχές της

Η Bank of America Merrill Lynch (BofA) μείωσε τις προοπτικές της για τη μετοχή της Boeing, λέγοντας ότι τα πρόσφατα προβλήματα του κατασκευαστή αεροσκαφών με τα 737 είναι χειρότερα από ό,τι αναμενόταν. Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν σχεδόν 4,5%.

Δύο συντριβές με Boeing 737 Max 8 ανάγκασαν την εταιρεία να μειώσει τα ποσοστά παραγωγής της για το μοντέλο. Η BofA εκτιμά ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις 737 θα διαρκέσουν έξι έως εννέα μήνες, περισσότερο από την αρχικά προβλεπόμενη καθυστέρηση των τριών έως έξι μηνών. Η BofA υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή από «neutral» σε «buy» και μείωσε την τιμή-στόχο σε $420 από $480 ανά μετοχή.

Τα προβλήματα της εταιρείας προέρχονται από τις συντριβές των πτήσεων ET 302 των Ethiopian Airlines και της πτήσης JT 610 της Lion Air τους τελευταίους έξι μήνες. Έχουν τεθεί ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των αεροσκαφών Max 8 και 9 καθώς και τη γενική εποπτεία που παρέχεται από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

«Η βλάβη στη φήμη της εταιρείας από αυτά τα γεγονότα θα μπορούσε να διαβρώσει μακροπρόθεσμα το μερίδιο αγοράς της και την τιμολογιακή δύναμη του 737 MAX», ανέφερε η BofA. Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν σχεδόν κατά 9% από τον περασμένο μήνα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.