Η υψηλότερη τιμή στην ελληνική αγορά τέχνης και ανάμεσα στις 5 υψηλότερες παγκοσμίως για τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Παρθένη

Θετικά μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν τα μηνύματα για την ελληνική αγορά τέχνης, όπως προκύπτουν από τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοπρασίας Νεοελληνικής ζωγραφικής & Φιλελληνικών αντικειμένων, που πραγματοποίησε η  Vergos Auctions στις 27 Ιανουαρίου και προβλήθηκε σε ζωντανή ροή από το κανάλι της εταιρίας στο Youtube.

Πιο αναλυτικά, στην ιστορικά υψηλότερη τιμή για την ελληνική αγορά τέχνης (€370.680) και ανάμεσα στις 5 υψηλότερες σε παγκόσμιο επίπεδο κατοχυρώθηκε το έργο H αποθέωση της Ομορφιάς”, 1940 του δημιουργού Κωνσταντίνου Παρθένη, το οποίο προοριζόταν αρχικά για τη διακόσμηση αίθουσας του δημαρχείου της Αθήνας.

Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το μοντέρνο “Λευκό εικονοστάσιο” του Στήβεν Αντωνάκου είχε ως αποτέλεσμα μία ακόμη πρωτιά για τον μεγαλύτερο αμιγώς ελληνικό Οίκο δημοπρασιών. Το έργο πωλήθηκε στην υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί για τον καλλιτέχνη στην πορεία του μέχρι σήμερα, αγγίζοντας τα € 28.274 (αρχική τιμή εκτίμησης € 10.000 – 15.000).

Αρκετά ακόμη έργα ξεπέρασαν τις αρχικές τιμές εκτίμησης στην ενότητα της Νεοελληνικής Ζωγραφικής, με το σύνολο των πωληθέντων λαχνών  της κατηγορίας να ανέρχεται στο 75%. Ξεχωρίζουν η “Σύνθεση” του Γιάννη Γαΐτη, έργο το οποίο κατοχυρώθηκε στο ποσό των €25.704, τιμή υπερτριπλάσια της αρχικής (€ 6.000 – 8.000) και το έργο Infinity Fields από τη σειρά της Λευκάδας του Θεόδωρου Στάμου το οποίο πωλήθηκε € 28.274, με αρχική τιμή εκτίμησης € 12.000 – 16.000.

Τέλος, στην κατηγορία Ιστορικών & Φιλελληνικών αντικειμένων, το έργο Nicolacki Mitropoulos arborant l’étendart de la Croix à Sâlona, le jour de Pâques 1821 του Louis Dupre αποτέλεσε επίσης πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία, με την τελική τιμή να φθάνει €9.786 ενώ η αρχική εκτίμησης κυμάνθηκε μεταξύ €1.000 – 1.500.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή