Ιανός»: Φόβοι για τη λιμνοδεξαμενή στον Αλμυρό – Συναγερμός για τρεις εγκλωβισμένους

Αλμυρός λιμνοδεξαμενή εγκλωβισμένοι

Ζημιές σε υποδομές και οδικό δίκτυο προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός  στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Από νωρίς το απόγευμα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κοντά στην λιμνοδεξαμενή, όταν επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το σημείο με αυτοκίνητο.

Στην περιοχή βρίσκονται η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, που συντονίζουν την επιχείρηση για τη διάσωση των τριών ανθρώπων.

Ταυτοχρόνως, επιτηρούν τα έργα επιχωμάτωσης των αναχωμάτων,  προκειμένου να μην σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής.

Σε μία τέτοια περίπτωση, κινδυνεύουν άμεσα να πλημμυρίσουν από νερά οι εργατικές κατοικίες στον Αλμυρό, αλλά και η περιοχή του Βιολογικού.

Από την σφοδρότατη καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, με τους τρεις εργαζομένους να επιχειρούν να διαφύγουν .

Ωστόσο εγκλωβίστηκαν και ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τριών πολιτών

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να τους προσεγγίσουν.

Η πυροσβεστική που προσπάθησε λίγο νωρίτερα, στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για να φτάσουμε στους ανθρώπους, αφού το αυτοκίνητό τους έχει παρασυρθεί και στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει προς διάσωση ελικόπτερο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Οι τρεις εργαζόμενοι, για να σωθούν, έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τ

ους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο για να σωθούν.

Καταβάλλονται προσπάθειες να τους προσεγγίσουν η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στον Αλμυρό, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού».

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα.

Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού.

Καταστράφηκε επίσης η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού. Σημειώνεται ότι, λόγω συσσώρευσης υδάτων, νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Αλμυρού Μαγνησίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Αργά το βράδυ, η κυκλοφορία διεξαγόταν σε μία λωρίδα.

Διακοπές ρεύματος στον Βόλο

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που κατέβασαν οι δρόμοι, απορροφήθηκαν  γρήγορα από το αποχετευτικό δίκτυο.

Λάρισα: Προβλήματα δημιούργησε η βροχόπτωση στη περιοχή των Φαρσάλων

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στην περιοχή των Φαρσάλων. Από την έντονη βροχόπτωση έχουν «φουσκώσει» τα ρεύματα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο.

Στην παλαιά εθνική οδό Φαρσάλων – Βόλου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί καθώς υπάρχουν ζημιές στο οδόστρωμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Φαρσάλων «οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους στο οδικό δίκτυο της επαρχίας και ιδιαίτερα στην οδό Φαρσάλων – Βόλου, εκεί όπου λόγω της κακοκαιρίας έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο οδόστρωμα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο τμήμα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμπελιά, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης των Φαρσάλων».

Φαινόμενο της παράκτιας πλημμύρας σε τμήμα της περιοχής του Ρίου

Στο μεταξύ, πλημμυρικό φαινόμενο, εξ΄ αιτίας του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», καταγράφεται σε τμήμα της περιοχής του Ρίου, με αποτέλεσμα το νερό της θάλασσας να έχει καλύψει μέρος της παραλιακής περιοχής.

Καμία δημοσίευση για προβολή