Ικανοποίηση στη Ρωσία, ανησυχία στη Δύση: Παραδόθηκε το πρώτο μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 σειριακής παραγωγής (Photos)

Μετά από 18 χρόνια από την ώρα που η Ρωσία επέλεξε την Sukhoi για να κατασκευάσει το PAK-FA, το μαχητικό αεροσκάφος που θα απαντούσε στο αμερικανικό F-22, το πρώτο Su-57 σειριακής παραγωγής παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας και η Μόσχα χαμογελάει.

Το πρώτο stealth μαχητικό πολλαπλών ρόλων της Ρωσίας που βρίσκεται πέραν από το στάδιο των δοκιμών προσγειώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο Τολμάτσεβο του Νοβοσιμπίρσκ και σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας θα έχει παραλάβει ως το 2025 είκοσι δύο Su-57.

Μαχητικό-«φονιάς» stealth αεροσκαφών

Σε αντίθεση με τα F-22 και F-35 τα οποία μοιάζουν να έχουν σχεδιαστεί για να επιτελεί το καθένα διαφορετικούς ρόλους (το πρώτο είναι μαχητικό εναέριας κυριαρχίας και το δεύτερο βασικά αεροσκάφος επιδρομών), το Su-57 έχει κατασκευαστεί για πολλούς ρόλους: υπερευέλικτο, πολύ γρήγορο και με ικανότητα παρατεταμένης υπερηχητικής πτήσης, το μαχητικό, σύμφωνα με τους Ρώσους είναι πρωτίστως ένας «φονιάς» άλλων stealth αεροσκαφών.

Τώρα πια το μόνο που απομένει για τα Su-57 είναι να αρχίσουν να εφοδιάζονται με τους νέους κινητήρες, τους izdeliye 30, οι οποίοι, σύμφωνα με την εταιρεία Rostec θα είναι πανέτοιμοι μέσα στο 2022. Για την ώρα, τα Su-57 τόσο των δοκιμών όσο και της σειριακής παραγωγής θα πετάνε με τους κινητήρες AL-41F1 που είναι προηγούμενης γενιάς.

Καμία δημοσίευση για προβολή