Ιλιγγος με το bitcoin που αγγίζει νέα ιστορικά ρεκόρ –Η αξία της αγοράς crypto έσπασε το «φράγμα» των 3 τρις δολαρίων –Τι οδηγεί το νέο ράλι

bitcoin crypto

Σπάει ξανά τα κοντέρ το bitcoin οδηγώντας την αγορά των κρυπτονομισμάτων σε ένα ακόμη ιστορικό άλμα: Η αξία της παγκόσμιας αγοράς crypto ξεπέρασε σήμερα και το φράγμα των 3 τρις δολαρίων, με μεγάλους πρωταγωνιστές το bitcoin και το ethereum.

Αγγίζει νέο ιστορικό ρεκόρ το bitcoin

Το bitcoin έκανε «άλμα» πάνω από 4% στα 66.170 δολάρια, αγγίζοντας το ιστορικό ρεκόρ των 67.016,50 δολαρίων όπου είχε φτάσει στις 20 Οκτωβρίου. Το ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε νέο ρεκόρ, φτάνοντας σε αξία τα 4.768,07 δολάρια.

Το ethereum έχει σημειώσει άνοδο 59% από τις αρχές Οκτωβρίου και το bitcoin 51%.

Ενδεικτικό της ορμής που έχει κυριεύσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, είναι το γεγονός ότι το τρίτο και τέταρτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Binance Coin και το Solana, έχουν ενισχυθεί περισσότερο του 20%, μόνο στο διάστημα των τελευταίων επτά ημερών.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει τετραπλασιάσει την αξία της, σε σχέση με τα τέλη του 2020, εν μέσω της μαζικής στροφής των επενδυτών προς τα crypto, και κυρίως προς τα  ethereum και solana.

Η έντονη μεταβλητότητα

Oι αναλυτές πάντως υπενθυμίζουν ότι η αγορά crypto διακατέχεται παγίως από έντονη μεταβλητότητα και υπενθυμίζουν ότι την τελευταία φορά που το bitcoin έφθασε σε αυτά τα επίπεδα, τον περασμένο Απρίλιο, ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου πτώση, με την τιμή του να χάνει πλέον του 50% της αξίας της.

Ακόμη πιο ευμετάβλητη είναι η κατάσταση των αποκαλούμενων meme νομισμάτων (περιουσιακά στοιχεία που κεντρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον από τον «θόρυβο» που προξενούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), των οποίων η τιμή πολύ πιο έντονες και συχνές αυξομειώσεις. Τα meme coins όπως τα Dogecoin και Shiba Inu, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό για τα αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά συστήματα, λειτουργούν ως δέλεαρ για πολλούς επενδυτές.

Τι οδηγεί το νέο ράλι των crypto

Μετά και την εισαγωγή του πρώτου ETF συνδεδεμένου σε bitcoin στις ΗΠΑ, αλλά και τις συνεχείς παρεμβάσεις του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ υπέρ των κρυπτονομισμάτων, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά crypto έχει γίνει ακόμη πιο έντονο.

«Καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για πληθωριστικές πιέσεις, οι επενδύσεις σε χρυσό και κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και περισσότερο ελκυστικές», επεσήμανε στο Reuters ο αναλυτής της IG Markets, Κάιλ Ρόντα, προσθέτοντας: «Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θέλουν να μείνουν έξω από το παιχνίδι, ενώ ούτε οι ρυθμιστικές αρχές από την πλευρά τους, θέλουν να το πιέσουν υπερβολικά».

Καμία δημοσίευση για προβολή