Ιντρακάτ: Ελπίδες για ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου φέρνει η αλλαγή του πολιτικού κλίματος

Ελπίδες για ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου ως πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αφήνει σύμφωνα με τη διοίκηση της Ιντρακάτ, η αλλαγή του πολιτικού κλίματος και η ατζέντα των πρώτων ημερών της νέας διακυβέρνησης.

«Χωρίς καμία πρόθεση πολιτικολογίας αλλά με σαφή πρόθεση ανάγνωσης των μηνυμάτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο, θεωρώ ότι ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν με νέους όρους και νέες πρακτικές», σημείωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Ιντρακάτ κ. Πέτρος Σουρέτης κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο κ. Σουρέτης υποστήριξε ότι υπάρχουν πάντα επιφυλάξεις μεταξύ λόγων και έργων, εκτίμησε όμως ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να ξαναγίνει ο κλάδος, πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να επιταχυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία όπως σημείωσε πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Η διοίκηση της Ιντρακάτ αναφέρθηκε στο τριετές πλάνο ανάπτυξης (2019 – 2021), το οποίο προβλέπει διπλασιασμό των εσόδων της και ένα λελογισμένο ανεκτέλεστο που να είναι διπλάσιο του τζίρου της.

Εκτός από τα ιδιωτικά έργα, στα οποία επικεντρώνεται, στόχος της είναι τα δημόσια έργα υποδομών, τα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) οι Παραχωρήσεις, τα περιβαλλοντικά έργα και οι υπηρεσίες FM (facility management). Έμφαση δίνεται στην επέκταση της δραστηριότητας στο εξωτερικό κυρίως στα Βαλκάνια και στη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού προφίλ της εταιρείας.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Iντρακάτ το 2018 ήταν 232,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος σε σχέση με το 2017, 57,7%. Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν κέρδη 0,6 εκατ. έναντι ζημιών 3,4 εκατ. και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ζημίες 2,8 εκατ. έναντι ζημιών 4,5 εκατ. την προηγούμενη χρήση.

Τo ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων ανέρχεται σε 440 εκατ. ευρώ ενώ οι προς υπογραφή συμβάσεις υπολογίζονται σε περίπου 120 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις το προηγούμενο έτος προήλθαν κατά 79% από τις κατασκευές, 12% από έργα δικτύων, 6% από τις μεταλλικές κατασκευές και 4% από περιβαλλοντικά έργα. Το ανεκτέλεστο στο τέλος του 2018 προέρχεται κατά 55% από ιδιωτικά έργα και 45% από δημόσια.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή