« Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να ζήσουν καλύτερα» παραδέχεται και ο Αλέξης Τσίπρας… - Ανακοίνωσε πως… θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. «Too little to late, Alexis…» που θα έλεγε και ο Τσακαλώτος!

Με έντονη ενοχική διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθές το κυβερνητικό του πρόγραμμα για … την επόμενη τετραετία, δηλώνοντας – μετά από τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης – πως τώρα «ήρθε η ώρα οι Έλληνες να ζήσουν καλύτερα»!

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους πολίτες, (θεωρώντας ότι δεν τους προσβάλει) πως «έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα του αύριο, όχι μόνο για τους λίγους και εκλεχτούς, αλλά και για τους αδικημένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες».

Παραδέχθηκε ότι στη δύσκολη διαδρομή, «πικράναμε κάποιους, πολλούς δυσαρεστήσαμε» και ότι είχε την ευθύνη να «βγούμε όλοι μαζί στο ξέφωτο» και κάποιοι έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο να μη μείνει κανείς πίσω, να μην έχουμε απώλειες. Τόνισε ότι τους καταλαβαίνει, την κόπωσή τους, το θυμό τους τη δυσαρέσκειά τους και κάλεσε να αναλογιστούν όλοι αν άξιζε τον κόπο η προσπάθεια, να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος στην κρίση και να θυμηθούν πού ήταν η χώρα πριν τέσσερα χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα, όπου «η Ελλάδα έχει ξανά ανοιχτό το δρόμο μπροστά της».

«Τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Τώρα η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πια σχέδια μάχης ή σχέδια διαχείρισης της κρίσης και της καταστροφής», υπογράμμισε (ΑΠΕ).

Ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας χθες στο Μέγαρο Μουσικής, μαζί με τους συνεργάτες του υπουργούς, άλλο ένα … «κυβερνητικό πρόγραμμα» (για την … ερχόμενη τετραετία, τη φορά αυτή)  έδωσε έμφαση στους τομείς που η κυβέρνηση του απέτυχε οικτρά, με αποτέλεσμα να δεχτεί ισχυρό ράπισμα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που ο λαός είχε την ευκαιρία να την κρίνει.

Έτσι, επισήμανε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την Ελλάδα της νέας εποχής» (sic), βασίζεται πάνω σε πέντε κεντρικούς πυλώνες, «πάνω στους οποίους χτίζουμε την επόμενη μέρα για την κοινωνία και την οικονομία», όπως είπε. Aυτοί είναι:

«-Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

-Νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

-Δικαιότερη φορολογία

-Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

-Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία»

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έζησαν οχτώ ολόκληρα χρόνια με το άγχος να τους κυριεύει για το πως θα βγάλουν τη βδομάδα, πως θα καλύψουν τις υποχρεώσεις μέχρι το τέλους του μήνα. Τώρα ήρθε η ώρα να είναι σε θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να ζήσει καλύτερα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Τoo little too late, Alexis…»* που δήλωσε στη γλώσσα που καταλαβαίνει καλύτερα και ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην εκλογική συντριβή των Ευρωεκλογών. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν έπιασε το υπονοούμενο και επιμένει πως «ήρθε η ώρα να ζήσουν οι Έλληνες καλύτερα» – δήλωση, που προφανώς θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο στις κάλπες οι πολίτες…

[*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: “Too little to late”. Έτσι περιγράφεται μια κατάσταση ως επικίνδυνα καθυστερημένη. Συνήθως με τη φράση αυτή κατηγορείται κάποιος ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει ένα καυτό πρόβλημα και επιδιώκει να αναλάβει δράση μόνο αφού το πρόβλημα έχει κακοφορμίσει….]