Ισχνή άνοδος με αναιμική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο

Με περιορισμένα κέρδη και με όγκο συναλλαγών ο οποίος μόλις που υπερέβη τα 24 εκατ. τεμάχια (24.242.874 τεμάχια μετοχών για την ακρίβεια) έκλεισε σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών. Έσπασε έτσι ένα σερί 4 πτωτικών συνεδριάσεων με το θετικό πρόσημο να αποτυπώνει την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές απέναντι στις διεργασίες γύρω από την τέταρτη αξιολόγηση και το χρέος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% και στις 762,43 μονάδες, ενώ σε καμία στιγμή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δεν ξεπέρασε τις 770 μονάδες, πετυχαίνοντας υψηλό ημέρας στις 769,11 μονάδες.

Εξίσου αναιμικός υπήρξε και ο τζίρος, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 44,4 εκατ. ευρώ (44.002.352 ευρώ).

Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,46% και στις 862,43 μονάδες, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.227,38 μονάδες με κέρδη 0,37% ενώ αντίθετα της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 4.184,52 μονάδες. Όσον αφορά τον τραπεζικό δείκτης, και αυτός έχασε έδαφος, υποχωρώντας κατά 0,12% στις 851,86 μονάδες.

Συνολικά 53 μετοχές έκλεισαν την συνεδρίαση με κέρδη, 46 με απώλειες ενώ 18 έμειναν αμετάβλητες.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.