Ήξεις αφίξεις από τον Δημήτρη Κρεμαστινό το θέμα της ψήφου του για τη Συμφωνία

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός  υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς δεν έχει δει το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής.

Θα είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός τελικά ένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα δώσει την ψήφο του στην Συμφωνία των Πρεσπών;

Ο ίδιος δεν το επιβεβαιώνει ούτε και το διαψεύδει, ωστόσο, αν δεν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και σε υπερψήφιση της Συμφωνίας, φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέσα από τα λεγόμενα του ιστορικού στελέχους της κεντροαριστεράς. Ο κ. Κρεμαστινός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόκκινο 105,5 άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έφυγε ο Πάνος Καμμένος.

«Έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για ένα διάλογο δύο “όμορων χώρων” μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση», εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός, σημειώνοντας ωστόσο ότι «πρέπει να επουλωθούν και τα τραύματα που υπάρχουν».

Ο κ. Κρεμαστινός εκτίμησε επίσης ότι θα ήταν πολύ θετικό ο πρωθυπουργός να πάρει την πρωτοβουλία για μία καταρχήν ιδεολογική συζήτηση και προσέθεσε: «Θα το ευχόμουν, αλλά το βλέπω δύσκολο. Σε προεκλογική περίοδο δεν γίνονται αυτά, αλλά μακάρι».

Τέλος, για την τοποθέτηση της κ. Γεννηματά χτες στη Βουλή ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο κ. Κρεμαστινός είπε χαρακτηριστικά «αυτό θα το δούμε. Δεν το αμφισβητώ, αν το είπε, αλλά δεν είναι ωραίο σε ένα κόμμα οι συνιστώσες του να ψηφίζουν διαφορετικά σε βασικά θέματα».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή