“Καίει” τον Δεστεμπασίδη ο Βουλκίδης για την υπόθεση Novartis – “Του έδωσα 400 χιλιάδες ευρώ σε διάστημα πέντε με έξι ετών”

Με την κατάθεση του διαφημιστή Εμμανουήλ Βουλκίδη, συνεχίζει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βουλκίδης βάλλει ευθέως κατά του Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη, λέγοντας ότι του έχει δώσει 400.000 μέσα σε διάστημα πέντε- έξι ετών.

Ο Δεστεμπασίδης μου ζήτησε να μου δίνει περισσότερες δουλειές της Novartis και να παίρνει προμήθεια. Πήρε από εμένα συνολικά 400.000 ευρώ. Σε κανέναν άλλον δεν έδωσα χρήματα, μόνο στον Δεστεμπασίδη για δουλειές που έγιναν αλλά ήθελε προμήθεια. Μάλιστα μου ζήτησε να κάνουμε εταιρεία μαζί, έχω τα χειρόγραφα του και το draft του συμφωνητικού”, φέρεται να απάντησε ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη από τη ΝΔ ο κ. Βουλκίδης τόνισε:

Θ.Πλεύρης: Ποια η σχέση σας με την εταιρεία Novartis;

Εμμ.Βουλκίδης: Η σχέση μου με την εταιρεία Novartis ξεκίνησε από το 1986. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμουν με τον κ. Δεστεμπασίδη που ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εταιρικού προφίλ της εταιρείας. Σύμβαση με την εταιρεία δεν είχα. Μου ανέθεταν κάθε φορά μία δουλειά.

Θ.Πλεύρης: Έχετε καταθέσει οτι επιστρέφατε χρήματα στον κ. Δεστεμπασίδη ως προμήθεια για να σας αναθέτει δουλειές.

Εμμ. Βουλκίδης: Βεβαίως. Όταν ανέλαβε ο κ.Δεστεμπασίδης μου είπε οτι για να μου αναθέτει δουλειές της εταιρείας θέλει προμήθεια.

Θ.Πλεύρης: Με τον κ. Φρουζή είχατε συνεργασία;

Εμμ. Βουλκίδης: Όχι. Ποτέ. Με κανέναν Γενικό Διευθυντή εταιρείας δεν είχα.

Θ. Πλεύρης: Καταθέσατε οτι μόνο στον κ. Δεστεμπασίδη έχετε δώσει χρήματα.

Εμμ.Βουλκίδης: Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ. Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμοασίδη θα τα καταθέσω.

Θ.Πλεύρης: Τι έχετε να μας πείτε για αυτά που σας κατηγορούν οτι επιστρέφατε χρήματα στη Novartis για γίνουν κάποιες αθέμιτες συναλλαγές;

Εμμ. Βουλκίδης: Από τα ηλεκτρονικά τιμολόγια φαίνονται όλα τα πραγματικά ποσά που έχει λάβει η εταιρεία μου. Δεν υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Τα χρήματα που έδινα στον κ.Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά. Μέσα στη δικογραφία γίνεται μία αναφορά για διαφήμιση στο γήπεδο Βριλησσίων οτι τάχα δεν έκανα εκεί διαφήμιση. Δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση.

Περισσότερα σε λέξεις

Θ.Πλεύρης: Πόσα χρήματα δώσατε στον κ.Δεστεμπασίδη

Εμμ.Βουλκίδης: Έχω δώσει περίπου 400.000€ μέσα σε πέντε έξι χρόνια. Μόνο στον Δεστεμπασίδη και σε κανέναν άλλο.

Πληροφορίες από την Επιτροπή αναφέρουν ότι ο Εμμανουήλ Βουλκίδης είπε πως ο Δεστεμπασίδης του πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας.

“Μου πρότεινε ο Δεσταμπασίδης σε καφέ στους Αμπελόκηπους να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας παρουσία και αστυνομικού. Του είπε ο αστυνομικός είχε εμπλοκή σε πολλές διεθνείς δίκες. Εγώ τους είπα ότι δεν έχω τίποτα εναντίον πολιτικών ή κανενός και μετά με κάλεσαν ως κατηγορούμενο (ύποπτο)”, φέρεται να κατέθεσε για να προσθέσει ότι “η κ. Τουλουπάκη εξοργίστηκε όταν της είπε ότι τα χρήματα πήγαιναν στον Δεστεμπασίδη“.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Εμμανουήλ Βουλκίδης αναφέρει:

Β.Κεγκέρογλου: Είναι από διάφορες δουλειές που γινόταν ανά έτος τα χρήματα που έλαβε ο κ.Δεστεμπασίδης;

Εμμ.Βουλκίδης: Μάλιστα

Β.Κεγκερογλου: Αυτά τα 433.000€ τα δώσατε στον κ.Φρουζή;

Εμμ.Βουλκίδης: Όχι. Με τον κ.Φρουζή ποτέ δεν συνεργάστηκα. Έχουμε συναντηθεί μόνο σε δημόσιες εκδηλώσεις

Β.Κεγκέρογλου: Ο Μάξιμος Σαράφης λέει οτι δίνατε χρήματα στον κ.Φρουζή ή στον κ.Μανιαδάκη για να τα δώσει σε πολιτικούς

Εμμ.Βουλκίδης: Είναι αναληθές. Ποτέ δεν τους έδωσα χρήματα ούτε τους συνάντησα

Β.Κεγκέρογλου: Τα χρήματα αυτά είναι επί υπουργίας επτά πολιτικών. Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα στον Λοβέρδο;

Εμμ.Βουλκίδης: Όχι

Β.Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα σε Λυκουρέντζο ή Σαλμά;

Εμμ.Βουλκίδης: Όχι

Β.Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα σε Υπουργό;

Εμμ.Βουλκίδης: Όχι

Β.Κεγκέρογλου: Πως γίνονταν οι καταβολές στον Δεστεμπασίδη;

Εμμ.Βουλκίδης: Του τα έδινα στο χέρι

Β.Κεγκέρογλου: Σας έχουν προτείνει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς να γίνετε προστατευόμενος μάρτυρας;

Εμμ.Βουλκίδης: Ναι. Αρκεί να έχω κάτι να πω. Όταν όμως κατέθεσα το υπόμνημά μου στην κ.Τουλουπάκη δεν της άρεσε που κατέθετα στοιχεία εναντίον του Δεστεμπασίδη. Σε ό,τι αφορά το καθεστώς προστασίας, αυτό μου το έχει προτείνει και ο κ.Δεστεμπασίδης. Μου πρότεινε να γίνω προστευόμενος μάρτυρας. Και πριν περίπου ένα χρόνο συνάντησα σε ένα καφέ στους Αμπελόκηπους, το «ΑΓΟΡΑ» μαζί με τον Δεστεμπασίδη έναν κύριο από τη ΓΑΔΑ που ήταν υπεύθυνος του τμήματος προστασίας μαρτύρων που μου είπε οτι έχει βρεθεί σε πολλές δίκες και αν έχω να καταθέσω κάτι μπορώ να μπω σε προστατευόμενος μάρτυρας. Μου έδωσε μάλιστα και ένα χαρτί με τη σχετική διάταξη. Και μου είπε αν θέλω να πάμε στη ΓΑΔΑ να καταθέσω. Άφησε μάλιστα πάνω στο τραπέζι μία κάρτα του αλλά την πήρε ο Δεστεμπασίδης. Αυτή τη συνάντηση την κανόνισε ο Δεστεμπασίδης.

Δ.Μαρκόπουλος: Μα πώς σας έκανε τέτοια πρόταση;

Εμμ.Βουλκίδης: Δεν ξέρω. Έτσι απλά. Όταν άρχισαν να βγαίνουν τα δημοσιεύματα ήρθε ο Δεστεμπασίδης και μου είπε οτι εγώ μπορώ να το κανονίσω.

Β.Κεγκέρογλου: Όταν πήγατε να καταθέσετε σας ρώτησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για όσα είχε πει ο Μάξιμος Σαράφης εναντίον σας;

Εμμ.Βουλκίδης: Τι να με ρωτήσουν; Εδώ δεν με άφηναν να μπω καλά καλά μέσα. Σχεδόν στο διάδρομο με άφησαν να αφήσω το υπόμνημά μου.

Β.Κεγκέρογλου: Μόνος σας πήγατε εκεί;

Εμμ.Βουλκίδης: Με τον δικηγόρο μου.

Β.Κεγκέρογκου: Με ποια ιδιότητα ο Δεστεμπασίδης σας πρότεινε να γίνετε προστατευόμενος μάρτυρας;

Εμμ.Βουλκίδης: Δεν ξέρω. Εμένα μου είπε ο Δεστεμπασίδης «εάν θέλεις, εγώ μπορώ να σε φέρω σε επαφή να γίνεις προστατευόμενος μάρτυρας».

Β.Κεγκέρογλου: Είπατε πριν οτι ο Δεστεμπασίδης σας πρότεινε να κάνετε νέα εταιρεία. Είχε προτείνει όνομα;

Εμμ.Βουλκίδης: Μάλιστα. Prestige

Β.Κεγκέρογλου: Σας πρότεινε και κάποιον συνέταιρο;

Εμμ.Βουλκίδης: Ναι. Τον κ.Νίκο Μπουρλιάγκα. Τον ήξερα γιατι διοργάνωνε εκδηλώσεις. Δεν είχα συνεργαστεί όμως μαζί του.

Β.Κεγκέρογλου: Εάν κληθείτε σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ.Δεστεμπασίδη θα καταθέσετε τα ίδια;

Εμμ.Βουλκίδης: Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή