Καμπανάκι του Κεντρικού Τραπεζίτη Βάιντμαν για δύσκολες μέρες στη γερμανική οικονομία

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, προειδοποιώντας το Βερολίνο για την επιβράδυνση της Οικονομίας και τους αυξανόμενους κινδύνους.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt έρχεται αφότου μετά και το «χτύπημα» της Bundesbank η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος και ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές και πολιτικές ανησυχίες έχουν καταστήσει πιο αβέβαιες τις προοπτικές για την -ακόμα ευημερούσα- οικονομία. Πιο συγκεκριμένα η Bundesbank αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 2,0% φέτος, πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για ανάπτυξη 2,5%.

Ο κ. Βάιντμαν είπε στο υπουργικό συμβούλιο να προετοιμαστεί για «δύσκολες μέρες», σύμφωνα πάντα με την Handelsblatt σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας συμμετείχε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ως προσκεκλημένος.

Ο  Βάιντμαν σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει στην επόμενη ύφεση καθώς θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να ομαλοποιηθεί η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα η τελευταία να μην έχει μεγάλα περιθώρια δράσης.