Κανένα κίνδυνο εξαγοράς δε διατρέχει η Deutsche Bank δηλώνει ο CEO

Κανένα κίνδυνο εξαγοράς δε διατρέχει η Deutsche Bank, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Christian Sewing, μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Δεν έχω καμία ένδειξη περί εξαγοράς», ανέφερε ο Sewing στη Bild, όπως μεταδίδει το Reuters. «Είμαστε σε καλό δρόμο για επιστρέψουμε σε κερδοφορία για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια. Είναι μόνο θέμα χρόνου προτού η πρόοδος αυτή αντικατοπτριστεί και στην τιμή της μετοχής».

Οι δηλώσεις Sewing ακολουθούν την επιδρομή των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της τράπεζας, στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε τα λεγόμενα Panama Papers. Οι έρευνες που έγιναν σε έξι γραφεία της DB, βασίζονται στην υποψία ότι η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να ιδρύσουν υπεράκτιες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους και ότι μεταβίβασε σε λογαριασμούς της τράπεζας χρήματα που προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι ερευνητές εξετάζουν τις δραστηριότητες υπαλλήλων της Deutsche Bank, που δεν έχουν κατονομαστεί, οι οποίοι φέρονται να βοήθησαν τους πελάτες να ιδρύσουν υπεράκτιες επιχειρήσεις για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα.

«Είναι δύο υπάλληλοι που το επίμαχο διάστημα εργάζονταν πάνω στα όσα είχαν προκύψει με τα Panama Papers. Κατά την άποψή μου το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο», είπε ο Sewing, δίνοντας μέχρι ενός σημείου κάλυψη στους δυο υπαλλήλους.

«Από τη δημοσίευση των εγγράφων του Παναμά το 2016, αναθεωρήσαμε και, συνεπώς, συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές».

Ερωτηθείς αν είχε κάνει λάθη, ο Sewing είπε: «Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Φυσικά, δεν θα έλεγα ποτέ ότι δεν κάνω λάθη, αλλά όταν κάνω, τα διορθώνω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ