Κάποιοι τους ακούνε και νιώθουν ναυτία και όμως τα ζευγάρια που τον χρησιμοποιούν είναι πιο ευτυχισμένα.

Couple holding hands at sunset

Κάποιοι τους ακούνε και νιώθουν ναυτία. Όμως τα ζευγάρια που αναφέρονται ως εμείς και όχι ως εγώ, χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό, είναι τα πιο ευτυχισμένα.

“Μας” αρέσει το σούσι. “Λατρεύου-με” το σινεμά. “Θέλου-με” να κάνουμε ταξίδια. Πολλά ζευγάρια πάνε… πακέτο και διατρανώνουν την ευτυχία τους χρησιμοποιώντας, συχνά ασυνείδητα, τον πληθυντικό αριθμό.

Η συνήθεια είναι προσφιλής μεταξύ ανθρώπων, που είναι πολύ καιρό μαζί και τους είναι εύκολο να σκεφτούν τους εαυτούς τους ως ομάδα και όχι ως μονάδες, ειδικά όταν δεν έχουν παιδιά.

Και μπορεί άλλοι να χλευάζουν αυτήν την αλληλεξάρτηση, όμως έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια, που αναφέρονται σε μια συζήτηση στη σχέση τους με το “εμείς” και με το “εμάς”, είναι πιο πιθανό να είναι πιο ευτυχισμένα από εκείνα που δεν το κάνουν αυτό.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας διερεύνησαν τη συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση των αντωνυμιών στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και της ποιότητας των ρομαντικών σχέσεων.

Η ερευνητική ομάδα, σύμφωνα με την Independent, με επικεφαλής την ψυχολόγο Megan Robbins, ανέλυσε 30 μελέτες (μετα-ανάλυση) στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 5.000 συμμετέχοντες, οι μισοί από τους οποίους ήταν παντρεμένοι.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη πέντε βασικούς παράγοντες: Πόσο καιρό ήταν μαζί τα ζευγάρια, τη συμπεριφορά τους μέσα στις σχέσεις, την ψυχική υγεία των συμμετεχόντων, τη σωματική τους υγεία και το πόσο καλά φροντίζουν καθημερινά τον εαυτό τους.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αναφορές στον πληθυντικό ήταν ευεργετικές σε όλες τις κατηγορίες, που αντιστοιχούσαν με τις πιο ευτυχείς σχέσεις σε όλες τις μετρήσεις.

“Το πλεονέκτημα της ανάλυσης πολλών διαφορετικών ζευγαριών, με διαφορετικό πλαίσιο κάθε φορά, είναι ότι καθιερώνει τον πληθυντικό στις ρομαντικές σχέσεις ως έναν παράγοντα που επιδρά θετικά και στους δύο συντρόφους”, δήλωσε ο Alexander Karan, πτυχιούχος φοιτητής στο εργαστήριο της Dr Robbins.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Journal of Social and Personal Relationships.

Πηγή: healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή