Καραντίνα στην Βρετανία σε τουρίστες από 7 ελληνικά νησιά

Στη λίστα της καραντίνας έβαλε η Αγγλία επτά ελληνικά νησιά, κάτι που σημαίνει ότι θα μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση όσοι φτάνουν εκεί προερχόμενοι από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λέσβο, την Τήνο, την Σέριφο, την Μύκονο, την Κρήτη, την Σαντορίνη και την Ζάκυνθο. Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στην Αγγλία, από τις 04:00 της Τετάρτη 9/6, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Τα στοιχεία από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και το Κέντρο Βιοασφάλειας υποδεικνύουν έναν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της Μ. Βρετανίας από αυτά τα νησιά, με συνέπεια να βγουν από την τρέχουσα λίστα για τους «αεροδιαδρόμους», αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επικαιροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, συμβουλεύοντας να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια προς τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη και τη Ζάκυνθο. Η υπόλοιπη Ελλάδα εξακολουθεί να εξαιρείται από την οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών για την αποφυγή των μη σημαντικών ταξιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή