Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα – Έχασε 13,45 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές. Στο 10,1% ο υποψήφιός του για το Δήμο. Φαβορί με 38,3% ο Κώστας Μπακογιάννης

Με 13,1 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών, ενώ ο υποψήφιος που υποστηρίζει για το Δήμο Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με μεγάλη διαφορά όλων των υποψηφίων, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Νάσο Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται να περνά οριακά το 10%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, έχουν  μεταβληθεί ριζικά οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων στην κεντρική περιφέρεια της πρωτεύουσας, καθώς στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Το εύρος της μεταβολής, οφείλεται αποκλειστικά στην κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος, αφού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει  31,55% και η ΝΔ 31,12%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε έκτοτε 13,45 μονάδες, με τη ΝΔ να διατητεί ακέραιες τις δυνάμεις της, αλλά να μην τις αυξάνει κιόλας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην Α’ Περιφέρεια της πρωτεύουσας η Χρυσή Αυγή προηγείται του ΚΙΝ.ΑΛ. (5,8 έναντι 5,6%) με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 4,7%. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται κάτω του 3%, με τους ΑΝΕΛ να βουλιάζουν στο επίπεδο του 1,1%.

Πρώτος με διαφορά ο Κώστας Μπακογιάννης για το Δήμο

Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη εμφανίζεται να κυριαρχεί, με τον 41 χρονο Περιφερειάρχη (σήμερα) Στερεάς Ελλάδας να συσπειρώνει τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τη ΝΔ και να διεισδύει και στους ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων.

Ο Κ.Μπακογιάννης συγκεντρώνει το 38,3% των προτιμήσεων των Αθηναίων, έναντι 12% του Παύλου Γερουλάνου που υποστηρίζεται από το ΚΙΝ.ΑΛ. (και κερδίζει υπερδιπλάσιους ψηφοφόρους της εκλογικής δύναμης του) και μόνον 10,1 % του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου που έρχεται τρίτος. Με 8,1% ακολουθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής και 4,8% ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον κ. Μπακογιάννη προτιμούν το 80% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 19,6 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Νάσο Ηλιόπουλο μόνον το 29% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: MARC / “Πρώτο Θέμα”