Καθαίρεση Τραμπ: Την Τετάρτη στην Βουλή των Αντιπροσώπων η ψηφοφορία για την παραπομπή του – Γιατί οι Δημοκρατικοί επιμένουν στην «έξωσή» του από τον Λευκό Οίκο

Τραμπ καθαίρεση

Πάση δυνάμει προχωρούν οι Δημοκρατικοί στην διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, με την ψηφοφορία για την παραπομπή του απερχόμενου αμερικανού προέδρου – την δεύτερη στην διάρκεια της θητείας του – να αναμένεται την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κανόνων της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζιμ ΜακΓκάβερν δήλωσε ότι η κατάθεση από τους Δημοκρατικούς του άρθρου για την παραπομπή Τραμπ αναμένεται στην Ολομέλεια την Τετάρτη και θεωρεί ότι η ψήφισή του θα είναι άμεση.

«Είναι σημαντικό να δράσουμε και είναι σημαντικό να δράσουμε κατά σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Τζιμ ΜακΓκάβερν στο CNN.

Η 25η Τροπολογία

Απόψε, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να καταθέσουν αίτημα στον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να ενεργοποιήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, την 25η Τροπολογία του συντάγματος. Η τροπολογία δίνει την δυνατότητα στον αντιπρόεδρο της χώρας και στο υπουργικό συμβούλιο να καθαιρέσουν οι ίδιοι τον πρόεδρο, κρίνοντάς τον ακατάλληλο για την θέση.

Η ψηφοφορία επ’ αυτού του αιτήματος αναμένεται αύριο, όμως όπως δήλωσε και ο κ. ΜακΓκάβερν, οι ρεπουμπλικανοί βουλευτές αναμένεται να αρνηθούν την ενεργοποίηση της 25ης Τροπολογίας.

Σ’ αυτή την περίπτωση, το επόμενο βήμα θα είναι η κατάθεση, εντός 24 ωρών, από τους Δημοκρατικούς νέου αιτήματος στην Βουλή των Αντιπροσώπων για εκκίνηση της διαδικασίας καθαίρεσης του προέδρου (impeachment).

H υπερψήφιση της πρότασης θεωρείται δεδομένη. Στην συνέχεια θα χρειαστεί έγκριση, με ενισχυμένη πλειοψηφία και από την Γερουσία – διαδικασία, που θα πάρει χρόνο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού θα έχει ξεκινήσει η προεδρία Μπάιντεν.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επιμένουν να προχωρήσει η διαδικασία της καθαίρεσης παρ΄ότι η θητεία Τραμπ λήγει σε εννέα ημέρες διότι σε ενδεχόμενη καταδίκη του δεν θα μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος το 2024.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή