Κάτι νέο κινείται στην κεντροαριστερά: Η κίνηση «Δυναμική Κοινωνία» του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και το πολιτικό μανιφέστο του Ανδρέα Λοβέρδου

Δεν είναι κόμμα, είναι κίνηση, αλλά ταράζει τα νερά στον χώρο της κεντροαριστεράς, δείχνει ήδη να επηρεάζει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, και δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο και σε νέες πολιτικές πρωτοβουλίες: Πρόκειται για την κίνηση «Δυναμική Κοινωνία» την ίδρυση της οποίας ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου – μια κίνηση που αυτοπροσδιορίζεται στον χώρο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, θέτει ως στόχο τις μεταρρυθμίσεις στη μετα-πανδημία εποχή και τάσσεται κατά των τεχνητών διπόλων.

Το πολιτικό “μανιφέστο” του Ανδρέα Λοβέρδου

Το ενδιαφέρον πολιτικό στοιχείο είναι ότι στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της «Δυναμικής Κοινωνίας», την Δευτέρα 12 Απριλίου, επέλεξε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να αναπτύξει τις θέσεις του για «τις βάσεις του ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματος για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά.

Όπως λένε συνομιλητές του ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ήδη κάνει μια ιδιαίτερα δραστήρια καμπάνια για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση καθώς εκεί θα παρουσιάσει και όλη την πολιτική του ατζέντα.

Η μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο στόχος του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων της παράταξης, η δύναμη εξουσίας που πρέπει να γίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αποτελούν κεντρικούς άξονες του πολιτικού του λόγου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι το βήμα από το οποίο θα εκθέσει το ιδεολογικό περιεχόμενο του πολιτικού του αφηγήματος και γι’ αυτό αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην διαδικυτακή εκδήλωση, που θα γίνει στις 18.00 το απόγευμα στις 12 Απριλίου, συμμετέχουν επίσης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο συγγραφέας και δρ Κοινωνιολογίας Γιώργος Σιακαντάρης και ο πρώην γ.γ. υπ. Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ενώ θα συντονίσει ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος.

“Εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ”

Ο ίδιος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών για την «Δυναμική Κοινωνία» είπε ότι κινείται στον κεντρώο χώρο,  συμπλήρωσε με νόημα ότι κινείται «εντός-εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ.», διαπιστώνει κενό εκπροσώπησης σε αυτό το κρίσιμο πεδίο του πολιτικού φάσματος, και ενδιαφέρεται να καταθέσει απόψεις και να συζητήσει ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία με προγραμματικούς όρους. Μεταξύ αυτών είναι η δημόσια υγεία, η παιδεία και η εκπαιδευτική ανασυγκρότηση, η οικονομία, οι προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης κ.ά.

Λοβέρδος: “Είμαστε ΠΑΣΟΚ”

Οσο για την ακριβή εγγύτητα της κίνησης με το σημερινό ΚΙΝΑΛ τις απαντήσεις μάλλον θα τις δώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πάντως επιμένει στην παράλληλη χρήση του brand ΠΑΣΟΚ.

«Να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ;», ρωτήθηκε χαρακτηριστικά στην τελευταία του συνέντευξη στο Open. «ΠΑΣΟΚ είμαστε», απάντησε, «ΠΑΣΟΚ είμαστε οι συντριπτικά περισσότεροι» αλλά πλέον χρησιμοποιεί σταθερά τον όρο «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»

*Η διαδικυτακή εκδήλωση της 12ης Απριλίου θα μεταδοθεί απευθείας από:

  • Facebook live Θεόδωρος Παπαθεοδώρου,
  • Facebook live Andreas Loverdos,
  • YouTube Δυναμική Κοινωνία – Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ,
  • YouTube Andreas Loverdos

Καμία δημοσίευση για προβολή