“Καζάνι έτοιμο να εκραγεί” η Λέσβος. Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και ΜΑΤ. Πετροπόλεμος και χημικά

επεισόδια Λέσβος μετανάστες

Εξαιρετικά τεταμένη και επικίνδυνη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε ολική καταστροφή στη δομή της Μόριας.

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες μετανάστες διαδήλωναν στον δρόμο του Καρά τεπέ.

Πριν από λίγο, ωστόσο, το κλίμα έγινε εκρηκτικό με τους μετανάστες να επιδίδονται σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τα nealesvou το κλίμα είναι τεταμένο από το πρωί στο δρόμο του Καρά τεπέ όπου παραμένουν για τέταρτη μέρα χιλιάδες αιτούντες άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας.

Οι μετανάστες αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ .

Εκεί,  σε έκταση ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου, άρχισε νωρίς χθες το πρωί η κατασκευή του πρόχειρου καταυλισμού με σκηνές, που θα φιλοξενήσει τους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έμειναν άστεγοι μετά την πυρκαγιά και την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Οριστική η απόφαση για τη χωροθέτηση προσωρινού καταυλισμού

Η κινητικότητα από πολύ νωρίς ήταν έντονη, σαφής ένδειξη ότι είχε ληφθεί η τελική απόφαση για τη χωροθέτηση του προσωρινού καταυλισμού.

Κλούβες της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ αποβιβάστηκαν από το πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να συμμετέχουν στα μέτρα ασφάλειας στη Λέσβο.

Σταδιακά, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διανυκτέρευσαν τα δύο τελευταία βράδια κοντά στη Μόρια, στα γύρω βουνά και στις παρυφές του δρόμου προς τη Μυτιλήνη, οδηγήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Στην περιοχή φθάνουν ελικόπτερα, τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό και σκηνές.

Καμία δημοσίευση για προβολή