Κεραμέως για ''αιώνιους'' φοιτητές: Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να αποφοιτά κανείς 30 χρόνια μετά

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το φλέγον ζήτημα των ”αιώνιων” φοιτητών καθώς και το θέμα του ασύλου.

 «Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο πανεπιστήμιο και να αποφοιτά 30 χρόνια μετά». «Δεν αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των “αιώνιων” φοιτητών ως πρώτιστα δημοσιονομικό, αλλά ως εκπαιδευτικό. Πρέπει να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πειθαρχίας και εστίασης στην εκπαιδευτική διαδικασία» τονίζει η κυρία Κεραμέως.

Όσον αφορά το θέμα του ασύλου η υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι «η διάταξη για το άσυλο εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων, η διαβαθμισμένη είσοδος σε συγκεκριμένους χώρους των ΑΕΙ».

Τέλος η Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξή της διαβεβαιώνει ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν κανονικά και συνεχίζει: «Τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα. ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ