Κεραμέως: Γιατροί θα ενημερώνουν τους μαθητές στα σχολεία για την χρήση μάσκας

Nέα έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές έως την 1η Σεπτεμβρίου το αργότερο, απηύθυνε η υπουργος Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ταυτοχρόνως, αποκάλυψε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα προσέλθουν στα σχολεία γιατροί, οι οποίοι θα ενημερώσουν διεξοδικά τους μαθητές για την σωστή χρήση της μάσκας.

Σε συνέντευξή της (Σκάϊ ), η κα Κεραμέως τόνισε ότι οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κοροναϊό αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις.

Απευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η μάσκα έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός.

Γιατροί θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη μάσκα

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες σταθμισμένες στην ηλικία των παιδιών για τη χρήση μάσκας και ετοιμάζονται βίντεο για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ίδιο θέμα. Είπε ακόμα ότι αν υπάρχουν πολλά κρούσματα κατ’ αρχήν θα κλείνει το τμήμα του σχολείου όπου εντοπίζονται και δεν αποκλείεται να κλείνει και όλη η σχολική μονάδα. Τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς.

Καμία δημοσίευση για προβολή