Κέρδη την Τετάρτη η Wall Street, μετά από ένα τετραήμερο απωλειών

Κλίμα νευρικής αναμονής στη Wall Street. Άνοδος των δεικτών τη Δευτέρα
Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, μετά από ένα τετραήμερο απωλειών, στον απόηχο της διήμερης συνεδρίασης της Fed και των δηλώσεων του επικεφαλής της τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (+4,2%) και Chevron (+3%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (-0,9%) και Amgen (-0,6%).

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια κοντά σε μηδενικά επίπεδα, αλλά έστειλε σήμα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να ξεκινήσουν νωρίτερα από ότι αναμενόταν και ότι η περιστολή των αγορών ομολόγων θα ξεκινήσει σύντομα.

«Αν συνεχιστεί η πρόοδος με τον ρυθμό που αναμένεται, η Επιτροπή κρίνει ότι μια περιστολή στον ρυθμό αγοράς των στοιχείων ενεργητικού μπορεί να είναι σύντομα αναγκαία» σημειώνεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

«Η Fed παραμένει πλήρως δεσμευμένη στην επίτευξη των στόχων της για την πλήρη απασχόληση και τον πληθωρισμό», τόνισε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης της επιτροπής FOMC.

Όπως τόνισε, τα μέτρα της κεντρικής τράπεζας θα διασφαλίσουν ότι η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη.

Αποφεύγει την πτώχευση ο  Evergrande

Στο μεταξύ, ο κινεζικός όμιλος ακινήτων, Evergrande γνωστοποίησε ότι κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πτώχευσης.

Σε ανακοίνωσή της, η διεύθυνση του ομίλου, διευκρίνισε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μιας ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του σχεδίου της, ανέφερε ωστόσο πως το ομόλογο «έχει ήδη επιλυθεί μέσω ιδιωτικών διαπραγματεύσεων», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,5% στα 72,23 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο στα 1.778 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 1,32% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1695 δολ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή