Κι όμως, το παράλληλο σύμπαν υπάρχει επιμένει ο Στήβεν Χόκινγκ μετά θάνατον

Το παράλληλο σύμπαν υπάρχει και ίσως μπορέσουμε να το βρούμε, μας λέει ο Στήβεν Χόκινγκ από το υπερπέραν.

Η δική του θεωρία για το πολυσύμπαν μετά το Big Bang, αποτέλεσμα συνεργασίας με τον καθηγητή Τόμας Χέρτονγκ του πανεπιστημίου KU Leuven, δημοσιεύτηκε και πραγματεύεται ότι ένα παράλληλο σύμπαν και υπάρχει και ίσως μπορέσουμε και να το βρούμε.

Με απλά λόγια

Μετά το Big Bang ξεκίνησε η διαστολή των πάντων. Σε μερικές περιοχές η διαστολή συνεχίζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό, ενώ σε άλλες σταμάτησε. Στις περιοχές που η διαστολή σταμάτησε, οι συνθήκες επέτρεψαν τη δημιουργία συμπάντων όπως το δικό μας, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν άπειροι κόσμοι σαν τον δικό μας.

Όμως ο Στήβεν Χόκινγκ, δεν ήταν ποτέ φανατικός υπέρμαχος αυτής της θεωρίας, γιατί δημιουργούσε την αίσθηση ότι το πολυσύμπαν είναι ανεξάντλητο και διαφορετικοί νόμοι θα ισχύουν στα διάφορα σύμπαντα που το απαρτίζουν.

Γιγάντιο και ελεύθερο…

Σύμφωνα λοιπόν με την υπάρχουσα θεωρία, το πολυσύμπαν είναι τόσο γιγάντιο και ελεύθερο, που το κάνει αδύνατο προς εξερεύνηση. Ο Χόκινγκ και ο Χέρτονγκ, χρησιμοποιώντας θεωρία χορδών και πολύ προχωρημένα μαθηματικά, εξηγούν ότι το πολυσύμπαν ίσως τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο και ότι υπάρχουν λιγότεροι κόσμοι μέσα σε αυτό, άρα και καλύτερες πιθανότητες να βρούμε έναν ακόμη κόσμο σαν τον δικό μας.

Από τη θεωρία στην πράξη

Με επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια και παρατηρητήρια, ο Χέρτονγκ, συνεχιστής της δουλειάς του Χόκινγκ, θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει τα βαρυτικά κύματα των συμπάντων και να επιβεβαιώσει τη νέα τους θεωρία.

Με δύο λόγια

Ο Στήβεν Χόκινγκ συνεισέφερε σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια στην επιστημονική κοινότητα των αστροφυσικών και των αστρονόμων και εξακολουθεί να αλλάζει την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή