Κικίλιας : Στις 15 Απριλίου θα ξέρουμε τί θα έχουν αποδώσει τα περιοριστικά μέτρα. Πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού

Πάρα πολύ κρίσιμο μήνα χαρακτήρισε τον Απρίλιο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και υπογράμμισε ότι στα μέσα του, δηλαδή, στις 15 του μηνός, η πολιτεία θα έχει μια ασφαλή εικόνα σχετικά με την απόδοση όλων των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την ελεγχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε σημερινές του δηλώσεις (Σκάϊ ), ο υπουργός Υγείας είπε ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται. Προειδοποίησε, ωστόσο  ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μένουμε σπίτι μας. «Να μην χαλαρώσει κανείς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας λέγοντας ότι αυτό, είναι ο νέος πατριωτισμός.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου και της οικογένειάς του», πρόσθεσε ο υπουργός.

Πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού 

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως έως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία.

Όσον αφορά τις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε».

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών, τους οποίους χαρακτήρισε «σύγχρονους ήρωες».

Απαντώντας στην κριτική  της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι  η μόνη του έννοια είναι οι άνθρωποι που πρέπει να νοσηλευθούν και πως προσυπογράφει τους ανθρώπους που στηρίζουν τη χώρα σε αυτή την συγκυρία ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης. «Φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή