Κίνα και εταιρικά αποτελέσματα ωθούν τη Wall Street

Με κέρδηέκλεισε η Wall Street μετά τα καλά στοιχεία ανάπτυξης στην Κίνα που καθησυχάζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% ή 50 μονάδες στις 29.347, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,31% στις 3.327 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,34% στις 9.388 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Visa (+1,8%) και Travelers (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-2,3%) και Walmart (-1%).

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έτρεξε με 6,1% το 2019, τη βραδύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 29 ετών, η οποία ωστόσο ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών δεδομένου του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα θετικός είναι ο αντίχτυπος από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Με το 8% των εισηγμένων να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 72% έχει γνωστοποιήσει κέρδη καλύτερα των αναμενόμενων.

Επιπλέον, στην στεγαστική αγορά, η κατασκευή νέων κατοικιών πραγματοποίησε άλμα 16,9% τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Παράλληλα, η μεταποίηση στις ΗΠΑ σημείωσε αναπάντεχη άνοδο τον Δεκέμβριο καθώς η πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων αντισταθμίστηκε από αυξήσεις στην παραγωγή άλλων διαρκών αγαθών.

Ειδικότερα, η Fed ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 1% τον Νοέμβριο.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στα 58,50 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.560 δολ./oz.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1094 δολ. από 1,1135 την προηγούμενη μέρα.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κέρδισε δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,83%.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.