Κίνδυνος διάσπασης στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Αίγυπτο – Εκτός γραμμής ο Γ.Παπανδρέου

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του economico, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται μια ανάσα από τη διάσπαση με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για την συμφωνία με την Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα. Οι περισσότεροι βουλευτές τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ, ενώ Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης ζητούν καταψήφιση.

  • Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί όταν στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης διαφοροποιήθηκαν και δεν υπερψήφισαν, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ανέχθηκε διαφοροποιήσεις και την επόμενη φορά θα υπάρξουν διαγραφές.

Αλλά η επόμενη φορά ήρθε γρήγορα και ο κόμπος δύσκολα λύνεται. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα γίνει, πιθανότατα, τη Δευτέρα θα είναι συγκρουσιακή και το αποτέλεσμα δεν είναι εύκολα προβλέψιμο.

Βουλευτές όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου αποκλείουν τη συμβιβαστική λύση του “παρών” και απαιτούν καθαρή υπερψήφιση με αποπομπή όσων βγουν εκτός γραμμής, ενώ ο Γ. Καμίνης εμφανίζεται διφορούμενος.

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες του economico, Παπανδρέου και Καστανίδης δεν θέτουν θέμα τόσο επί των γκρίζων σημείων που πιστεύουν ότι έχει η συμφωνία όσο καταγγέλλουν τη μη ενημέρωση από την κυβέρνηση της αντιπολίτευσης και τους αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζητώντας από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ “να μη γίνουμε ουρά της ΝΔ”.

Με άλλα λόγια, άνοιξε το βαθύ υπαρξιακό πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ: Ποιοι είμαστε, πού πάμε και με ποιους. Το ΚΙΝΑΛ, καθηλωμένο στις δημοσκοπήσεις παρά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει περιθώριο για διαγραφές, πόσο μάλλον για τη διαγραφή του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν θα είναι και εύκολο το ένα ακόμη βήμα προς τη σύμπλευση με την κυβέρνηση.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την ίδια την υπόσταση του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή