«Κλείδωσε» η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ημέρα της συνάντησης θα εξαρτηθεί από το πότε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήταν από τους πρώτους ηγέτες που είχαν τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ αναφερόμενος στου τούρκο πρόεδρο είχε αναφέρει ότι: «πρόθεσή μου είναι να συναντήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν, στα Ηνωμένα Έθνη, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόθεσή μου είναι πάντα να συνομιλώ. Διότι μόνο όταν συνομιλείς μπορείς να παρουσιάζεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, τις θέσεις της Πατρίδας σου, ώστε να μπορείς να εκτονώνεις την ένταση και να βρίσκεις τελικά λύσεις οι οποίες θα είναι αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε σε αυτή τη διαπραγμάτευση και με αποφασιστικότητα και με τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος μας και βέβαια μη συγχέοντας σε επίπεδο διμερών σχέσεων ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ