Κλείνουν δύο εργοστάσια της Adidas - Που πρόκειται να ανοίξει το νέο της

Η Adidas σκοπεύει να κλείσει δύο εργοστάσια σε Γερμανία και ΗΠΑ και να μεταφέρει την παραγωγή στην στην Ασία κίνηση που θα επηρεάσει περίπου 200 θέσεις εργασίας.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε ότι η κίνησή της να μεταφέρει τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα λεγόμενα «ταχυεργοστάσια» (speedfactories) σε δύο προμηθευτές στο Βιετνάμ και στην Κίνα, θα οδηγήσει στην καλύτερη εκμετάλλευση της υφιστάμενης παραγωγικής ικανότητας και περισσότερη ευελιξία στον σχεδιασμό της παραγωγής.

Εντύπωση προκαλεί η κίνηση αυτή καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών,παρουσίασε αύξηση 6% στις πωλήσεις της κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 που έφτασαν τα 6,41 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 6,32 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της Adidas παρέμειναν αμετάβλητα, διαμορφούμενα στα 897 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στην αγορά της Κίνας αυξήθηκαν κατά 11% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ στην Βόρεια  Αμερική, οι πωλήσεις ήταν ενισχυμένες κατά 10%. Στην Ευρώπη, η Adidas επέστρεψε στην ανάπτυξη, με αύξηση 3%, καθώς ενίσχυσε τις πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού.