Κλειστά όλα τα σχολεία σε Αττική, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, την Παρασκευή

  Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία – δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια – στην Αττική, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

  Η απόφαση ελήφθη από την Περιφέρεια μετά την ανακοίνωση επιμέρους αποφάσεων για κλείσιμο σχολείων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

  Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017».

  Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθο – Κεφαλονιά

  Επίσης κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

  Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

  Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ