Κλίμα εμφυλίου στην Αλβανία με εκατοντάδες πολίτες να επιχειρούν εισβολή στο κοινοβούλιο (video)

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από το κοινοβούλιο της Αλβανίας όταν εκατοντάδες Aλβανοί περικύκλωσαν το κτίριο και xτύπησαν υπουργούς του Έντυ Ράμα.

Δεκάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή της Αλβανίας.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο της Βουλής. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και απώθησε τους συγκεντρωμένους.

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών με τους βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος SP να είναι εγκλωβισμένοι μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

O υπουργός τουρισμού Blendi Klosi και ο αναπληρωτής του SP Paulin Sterkaj κτυπήθηκαν βάναυσα από διαδηλωτές κοντά στα ερείπια του Κάστρου των Τιράνων.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, πραγματοποίησε συνάντηση με άλλα κόμματα για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα που αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος.

«Συζητήσαμε τη διεξαγωγή μαζικών διαμαρτυριών για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου στο τέλος της συνάντησης.

Ο Μεντίου πρόσθεσε επίσης ότι η αντιπολίτευση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε να επανέλθει η χώρα στον ορθό δρόμο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Erion Brace, ανέφερε πως οι Αλβανοί διαδηλωτές απείλησαν υπουργούς σήμερα.

«Πρόκειται για παραβίαση. Μια καθαρή μέρα βίας εναντίον των θεσμών. Απείλησαν ακόμη και γυναίκες» ανέφερε.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή