Κοίτα ποιός μιλάει… Επίθεση στην κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ για «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης

Σαν να μην κυβέρνησε ποτέ και σαν να μην γνωρίσαμε τη χειρότερη και αλυσοδεμένη στην προπαγάνδα του του “συστήματος Τσίπρα” δημόσια τηλεόραση, (με πλειάδα αστέρων – υβριστών των αντιπάλων του) ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρωθυπουργό γιατί τοποθέτησε στη διεύθυνση της ΕΡΤ τον δημοσιογράφο Κωσταντίνο Ζούλα, πρώην υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου, αλλά και τον Γιώργο Γαβρίτσιο (που είχε υπηρετήσει επίσης ως επικεφαλής στο Ραδιομέγαρο επί ΠΑΣΟΚ).

Έτσι, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κανει λόγο για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο και θεωρεί  ότι «το κράτος παραδίδεται στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

Προσθέτει δε, «η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο»

Με κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στην δημόσια τηλεόραση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο». Προσθέτει ότι «όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».

Ο κ. Πέτσας καταλήγει ότι οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Ποιοί είναι οι νέοι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας είναι έγκριτος δημοσιογράφος χαμηλών τόνων και με μακρά πορεία στην ανεξάρτητη ενημέρωση. Γόνος δημοσιογραφικής οικογένειας, μπήκε στη δημοσιογραφία το 1988, σε ηλικία 19 ετών, περνώντας από τον Αθήνα 9,84, την Καθημερινή, την ΕΡΤ, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια τον ΣΚΑΪ, πριν αναλάβει από το 2017 επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ. Με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κωνσταντίνος Ζούλας μετακόμισε από την Πειραιώς στην Ηροδότου Αττικού.

Ο κ. Ζούλας επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση τόσο για την εμπειρία που διαθέτει, καθώς παλαιότερα έχει εργαστεί και στη δημόσια και στην ιδιωτική τηλεόραση, όσο και για το ειδικό πολιτικό βάρος το οποίο εκφράζει η μετακίνησή του σε έναν οργανισμό που χρήζει αλλαγών και ανανέωσης σε πρόσωπα και νοοτροπίες.

Ο Γιώργος Γαμβρίτσιος επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά από 9 χρόνια, καθώς το 2010, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τον είχε τοποθετήσει στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, ωστόσο έξι μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως είχε υποστηρίξει.

Ο κ. Γαμπρίτσος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CΒS στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Ρolytechnic University of Νew Υork, με πτυχίο στην Ηλεκτρομηχανική. Πριν αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΝetΜed ΑΕ (Νova), ενώ στο παρελθόν ήταν γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Μega. Μετά το Ραδιομέγαρο ο κ. Γαμπρίτσος βρέθηκε στη γενική διεύθυνση του ΟΤΕ TV, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

 

.