Επίσημο: Η κυβέρνηση προτείνει τον Κ. Ζούλα για Πρόεδρο και τον Γ.Γαμβρίτσιο για Δ. Σύμβουλο της ΕΡΤ

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Γιώργος Γαμβρίτσιος είναι τα δύο πρόσωπα που προτείνει για τις δύο κορυφαίες θέσεις της ΕΡΤ η κυβέρνηση, μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης στην οποία προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με την μετακίνηση του Κωνσταντινου Ζούλα στο Ραδιομέγαρο, το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου μένει ακέφαλο, με το τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει τη θέση στον Δημήτρη Τσιόδρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ανάλυψης των θέσεων αναμένεται τη Δευτέρα 12/08, με το πρόσωπο έκπληξη να είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας μπήκε στη δημοσιογραφία το 1988, σε ηλικία 19 ετών, περνώντας από τον Αθήνα 9,84, την Καθημερινή, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια τον ΣΚΑΪ, πριν αναλάβει από το 2017 επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ. Με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κωνσταντίνος Ζούλας μετακόμισε από την Πειραιώς στην Ηροδότου Αττικού.

Ο Γιώργος Γαμβρίτσιος επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά από 9 χρόνια, καθώς το 2010, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τον είχε τοποθετήσει στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, ωστόσο έξι μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως είχε υποστηρίξει.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, από το 2015 έως το Φεβρουάριο του 2019 – όταν διαφώνησε και αποχώρησε- ήταν εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, ενώ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο Δημήτρης Τσιόδρας, είχε διατελέσει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ