Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Βορίδη – Βελόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κόντρα με το καλημέρα στη Βουλή, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Αφορμή στάθηκε η συμφωνία των Πρεσπών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να σχολιάζει αναφορές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό.

«Μας εγκαλέσατε για ασυνέπεια όταν προεκλογικά τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι είναι μια κακή συμφωνία», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να τον καλεί να απαντήσει εάν θα υπογράψει πρόταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Έκανε μάλιστα, λόγο για εσχάτη προδοσία.

«Η θέση της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή μέχρι το τέλος, εσείς ζητούσατε την ακύρωση της συμφωνίας και πήρατε 3%, εμείς λέγαμε η ακύρωση θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και λέμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ακόμη και για την επένδυση του ελληνικού που θα “κόψει τα μελτέμια”

Ώς εκπρόσωπος της σκληρής δεξιάς και του λαϊκισμού εμφανίστηκε από το βήμα του κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αρχικά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν αφιερώσει αρκετό χρόνο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και γιατί δεν έθεσε συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές στην προκλητικότητα της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην  επένδυση του ελληνικού τόνισε πως το καζίνο που θα δημιουργηθεί θα φτωχοποίηση τους αθηναίους λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι ουρανοξύστες που θα χτιστούν εντός του ελληνικού θα κόψουν την κατεύθυνση των μελτεμιών προς τα νότια προάστια: «Το Ελληνικό είναι πολεοδομικό έκτρωμα. Ουρανοξύστες στο παραλιακό μέτωπο να κόβουν τα μελτέμια και σε σεισμογενή περιοχή. Πού πάμε;»

Περισσότερα σε λέξεις

Πιο σκληρός ήταν στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών αφού κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υπογράψουν πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες για το υπογράφηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Από τα Δεξιά βγήκε ο κ. Βελόπουλός και για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου «Εμείς για το άσυλο προτείναμε και πολιτοφυλακή να γίνει. Όμως κανείς δεν μιλάει για το παραεμπόριο που κάνουν οι καθηγητές. Σταματήστε τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια».

Για Πατριδοκαπηλία κατηγόρησε η Σοφία Βούλτεψη τον Κυριάκο Βελόπουλο

Η αντιπαράθεση όμως συνεχίστηκε αυτή τη φορά μεταξύ του κ. Βελόπουλου και της Σοφίας Βούλτεψη η οποία χαρακτήρισε την στάση του κ. Βελόπουλου γύρω από το μακεδονικό ως πατριδοκαπηλία.

«Δύο κόμματα από τη προηγούμενη Βουλή εξαφανίστηκαν διότι εμφανίζονταν ότι είχαν μόνο αυτά το μονοπώλιο της αγάπης για την πατρίδα. Ο λαός έχει το ένστικτο και ξεχωρίζει τον πραγματικό πατριωτισμό από την πατριδοκαπηλία».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι δεν μπορεί να βαφτίσει την ελληνική λύση όπως θέλει η κα Βούλτεψη τονίζοντας: «Δεν περίμενα ποτέ η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουν στην λασπολογία κατά της ελληνικής λύσης.
Κανείς δεν είναι εδώ μέσα Ιωάννης Βαπτιστής να βαφτίζει άλλους ανθρώπους. Αν κάποιοι μας λένε πατριδοκάπηλους μπορώ και εγώ να πω ότι είναι πατριδοκτόνοι και Μακεδονοκτόνοι,να σταματήσει αυτή ιστορία για να μην πάμε πιο κάτω. Ας αφήσουμε τις ετικέτες, δεν επιτρέπω σε κανέναν να λέει την ελληνική λύση όπως θέλει αυτός» τόνισε ο κ.Βελόπουλος.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή