Κοροναϊός: Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιταλία. 601 άνθρωποι έχασαν η ζωή τους σε ένα 24ωρο – Βίντεο-Σοκ από την Ισπανία που ζει μια πραγματική τραγωδία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 63.927 και οι νεκροί έφτασαν τους 6.077 Παράλληλα, 7.432 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κοροναϊού ήταν 59.138 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 5.476 άνθρωποι και 7.024 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 601 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.789 νέα κρούσματα. 408 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.204 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 20.692 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 26.522 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 28.761 και οι νεκροί 3.776 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 8.535 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 892. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.505, με 192 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώνεται ο περιορισμός της αύξησης του αριθμού των νεκρών και του συνόλου των περιστατικών.

Στο μεταξύ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 38χρονος μάνατζερ και αθλητής γνωστός ως ο πρώτος ασθενής ο οποίος εκτιμάται ότι είχε μεταδώσει τον ιό σε 15 τουλάχιστον άτομα στην πόλη Κοντόνιο.

Η Ισπανία συνεχίζει να ζει μια πραγματική τραγωδία.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 462 θάνατοι, ενώ στο σύνολό τους ξεπερνούν τις 2.000.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας τόνισε πως αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση δεν θα γίνει ανεκτή και ότι όποιος αγνοεί τις εντολές θα διωχθεί. «Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών έπληξε τα νοσοκομεία γύρω από τη Μαδρίτη και οδήγησε τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές να δημιουργήσουν αυτοσχέδιο νεκροτομείο στο Palacio de Hielo, ένα μεγάλο παγοδρόμιο στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

«Πρόκειται για ένα προσωρινό και έκτακτο μέτρο με κύριο στόχο την να διευκολυνθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία της Μαδρίτης» ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Βίντεο-σοκ με ασθενείς κοροναϊού παρατημένους στο πάτωμα νοσοκομείου

Την ίδια ώρα, οι εφιαλτικές εικόνες από τους διαδρόμους των ισπανικών νοσοκομείων μόνο σε εξελιγμένο σύστημα υγείας δυτικοευρωπαϊκής χώρας δεν παραπέμπουν και ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση ενός Άγγλου, ο οποίος βρέθηκε σε νοσοκομείο της Ισπανίας.

 Αυτή τη στιγμή, η Ισπανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών στην Ευρώπη – μετά την Ιταλία – και έναν από τους μεγαλύτερους σ’ όλο τον κόσμο – μετά την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή