Κοροναϊός: Η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη – Έχει ζητήσει 200 κρεβάτια

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας, μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που είχε δώσει στους κλινικάρχες για την εθελοντική παροχή 200 κλινών, καθώς η κατάσταση με την πανδημία του κοροναϊού στη βόρεια Ελλάδα, είναι δραματική.

Οι κλινικές που επιτάχθηκαν

Συγκεκριμένα, το υπουργείο προχώρησε σην αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το ελληνικό Δημόσιο της Γενικής Κλινική “Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός” που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορονοϊού.

Στην απόφαση του υπουργείου αναφέρεται ότι “στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων. Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης“.

Δείτε επίσης: Βαραίνει το κλίμα για τον Ερντογάν – Για πρώτη φορά σε πραγματικό κλοιό πιέσεων από ΗΠΑ και Ευρώπη. Το κρίσιμο διάστημα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής και η παρέμβαση Μέρκελ

Οι λόγοι του “όχι” των κλινικαρχών

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), Γρηγόρης Σαραφιανός, μιλώντας στο Open TV είχε ισχυριστεί ότι “δεν έχουμε την εμπειρία που έχει το δημόσιο σύστημα. Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με και χωρίς covid. Έχουμε πάρει ασθενείς με άλλα νοσήματα από δημόσια νοσοκομεία“. Επίσής είχε υποστηρίξει ότι και να γίνουν τελικά διακομιδές ασθενών δεν υπάρχει προσωπικό να τα υποστηρίξει: “Υπάρχει πρόβλημα. Εχει γίνει αποψίλωση των ιδιωτικών κλινικών από νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, έχουν φύγει 3.800 και έχουν πάει στο δημόσιο σύστημα. Συζητάμε με το υπουργείο εδώ και ενάμιση μήνα“.

Διαβάστε επίσης

Ποιά είναι τα νέα μέτρα στήριξης, ποιούς αφορούν και ποιές οι εκτιμήσεις της αγοράς

«Βόμβα» από τον Π.Ο.Υ.: Ζητά να μη χρησιμοποιείται η ρεμδεσιβίρη σε ασθενείς με Covid-19

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή