Κοροναϊός: Και δεύτερη ηλικιωμένη κατέληξε από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Στους 220 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Πρόκειται για 91χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Τα ξημερώματα έχασε τη ζωή της μία 88χρονη η οποία εχθές βγήκε θετική στον κοροναϊό αφού παρουσίασε συμπτώματα. Η γυναίκα διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε τα ξημερώματα.

Ταυτόχρονα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κοροναϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Σήμερα 13 Αυγούστου έχουν ανακοινωθεί ακόμη δύο θάνατοι από κοροναϊό, καθώς κατέληξαν ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με πολλά προβλήματα υγείας.

Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδα και προστάτη.

Καμία δημοσίευση για προβολή