Κοροναϊός: Αγωνία στην Κοζάνη για 19χρονο Ιάπωνα. Λήξη συναγερμού για 33χρονο Κινέζο στο «Αττικόν». Αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ένας 19χρονος Ιάπωνας προσήλθε στο νοσοκομείο με συμπτώματα που προσιδιάζουν σε αυτά του κορωνοϊού.

Το περιστατικό με το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ιστοσελίδα, ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, ο οποίος δήλωσε  ότι «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.» προσέθεσε ο διοικητής του Μαμάτσειου.

Να σημειωθεί πως ο 19χρονος δε θα μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, παρά μόνο εάν διαπιστωθεί πως πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που θα γνωρίζουμε πιθανόν αύριο, Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, αρνητικό για κοροναϊό ήταν το δείγμα του 33χρονου Κινέζου ο οποίος προσήλθε χθες οικειοθελώς σε ιδιωτικό νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο, στο κέντρο αναφοράς για τον κοροναϊό.

Το κρούσμα κρίθηκε ύποπτο καθώς ο 33χρονος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο είναι αρνητικό.Η θερμοκρασία του, μάλιστα,  ήταν κάτω του 38 και μάλιστα, αφού μιλάει ελληνικά, είπε στους γιατρούς ότι ένιωθε καλύτερα.

Μετά το αποτέλεσμα των εξετάσεων, ο 33χρονος Κινέζος θα μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο του νοσοκομείου Αττικό.

Το ιστορικό 

Ο 33χρονος επισκέφθηκε αρχικά ιδιωτική κλινική, αλλά λόγω των συμπτωμάτων του και κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πρόσφατα είχε επισκεφτεί την Κίνα, οι γιατροί ειδοποίησαν τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το ΕΚΑΒ προκειμένου να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας.

Ασθενοφόρο με πλήρωμα που φορούσε ειδικό εξοπλισμό έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον ασθενή, μεταφέροντάς τον στο «Αττικόν», ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γνωστοποιηθουν σήμερα και στην περίπτωση που ο 33χρονος έχει νοσήσει από τον κοροναϊό, θα μπει σε απομόνωση για να ακολουθήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή, ενώ θα ελεγχθούν  και όλα τα άτομα με τα οποία ο 33χρονος ήρθε σε επαφή.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή