Κοροναϊός: Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, κατάργηση του περιορισμού κυκλοφορίας. Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πλέον η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει καταλήξει στις εισηγήσεις την για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την κατάργηση της χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι επίσης εισηγούνται την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και την κατάργηση των self test για εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Εστίαση

Όσον αφορά στην εστίαση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτρέπονται πλέον μέχρι και δέκα άτομα ανά τραπέζι, ενώ το όριο στις δεξιώσεις είναι τα 300 άτομα. Επίσης, στις οργανωμένες παραλίες θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείσα για τιο θέμα της μάσκας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι «ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή ελπίζω σύντομα. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής».

Καμία δημοσίευση για προβολή