Κορονοϊός: Τελεσίγραφο του υπ. Υγείας για διάθεση ιδιωτικών ΜΕΘ covid στην Θεσσαλονίκη – “Δώστε 200 κλίνες, διαφορετικά θα επιταχθούν”

Τελεσίγραφο ΜΕΘ
A medical worker wearing personal protective equipment (PPE) takes care of a patient at the intensive care unit (ICU) of the George Papanikolaou General Hospital, during the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Thessaloniki, Greece, November 11, 2020. Picture taken November 11, 2020. REUTERS/Alexandros Avramidis

Με έγγραφο προς τις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ζητά, άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19, αλλιώς, όπως τονίζεται, θα προχωρήσει σε επίταξη, δίνοντας διορία έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Στο έγγραφο γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για «αρνητική μέχρι τώρα στάση» των κλινικών απέναντι στην εθελοντική διάθεση κλινών.
Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός με ανάρτησή του.
Στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς την Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
“Η ανταπόκριση των μελών σας στην τελευταία αυτή προσπάθεια συνεννόησης αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και κατανόησης ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας οφείλουν να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μπορούν να συμπράξουν στην προστασία της δημόσιας υγείας”.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη έδειξε μικρή βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία όμως εξακολουθεί όμως να εμφανίζει την υψηλότερη συγκέντρωση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, από τα 3.227 περιστατικά που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, τα 774 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή