Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Βρετανία ανακοίνωσε ο Τζόνσον – Κλειστές οι παμπ μετά τις 10 το βράδυ

Τζόνσον κορονοϊός

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19 ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σε ομιλία του στη Βουλή, τόνισε ότι «η Βρετανία έφτασε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής και πρέπει να δράσουμε καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται». Στην έναρξη της ομιλίας του, ο Τζόνσον υπογράμμισε με έμφαση ότι «πρέπει να δράσουμε προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Ο ίδιος υπενθύμισε την προειδοποίηση των επιστημόνων ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, τα κρούσματα θα αυξηθούν σε εκθετικό βαθμό τους επόμενους μήνες. Υπογράμμισε επίσης ότι έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και αυτό αναμένεται να χειροτερεύσει όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για επιστροφή του lockdown του Μαρτίου», καθώς -όπως είπε- τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και οι επιχειρήσεις.

Μεταξύ των μέτρων που ελήφθησαν είναι το νέο ωράριο λειτουργίας για τις παμπ και τα εστιατόρια, που θα κλείνουν στις δέκα το βράδυ και το όριο δεκαπέντε ατόμων στους γάμους και 30 σε κηδείες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός προχώρησε επίσης σε σύσταση προς τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι τους, εάν αυτό είναι εφικτό, μολονότι νωρίτερα το Σεπτέμβριο είχε προχωρήσει στην προτροπή να επιστρέψουν στους χώρους της εργασίας τους.

Προειδοποίησε μάλιστα πως αν δεν υπάρξει βελτίωση τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για διάστημα έξι μηνών. Συμπλήρωσε πως αν ο δείκτης μεταδοτικότητας R δεν πέσει κάτω από 1 τότε θα ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή