Κρίση στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Ιράν

Κυρώσεις κατά του Ιράν ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, μετά την πρωτοφανή επίθεση που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ, μετέδωσε το Axios.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γέλεν θα παρουσιάσει τις κυρώσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον αργότερα σήμερα και θα παροτρύνει τους ομολόγους της που συμμετέχουν στο συνέδριο να λάβουν παρόμοια μέτρα στις χώρες τους.
Σε ένα προσχέδιο των προγραμματισμένων δηλώσεων της Γέλεν που είδε το Axios, αναφέρεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών «δεν θα διστάσει να συνεργαστεί με τους συμμάχους μας για να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία μας να επιβάλλουμε κυρώσεις για να συνεχίσουμε να διαταράσσουμε την αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του ιρανικού καθεστώτος».

Εν αναμονή της απάντησης από το Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις διεργασίες στο Ισραήλ ενόψει της γνωστοποίησης των επόμενων κινήσεων της χώρας, μετά και την επίθεση με ρουκέτες και drone από το έδαφος του Ιράν.
Τα δύο πολεμικά συμβούλια που έχουν συνεδριάσει στο Τελ Αβίβ έχουν ξεκαθαρίσει πως θα υπάρξει απάντηση από πλευράς του Ισραήλ, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές ποίου είδους θα είναι αυτή. Την ίδια ώρα, οι διεθνείς πιέσεις αυξάνονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, προκειμένου να μην συνεχίσει τη σύρραξή αφ’ ης στιγμής η Τεχεράνη επιχείρησε αμέσως μετά την επίθεση να ρίξει τους τόνους και να ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιδιώξει άλλη ενέργεια απέναντι στο Ισραήλ.
Οι σύμμαχοι του Ισραήλ καταδίκασαν έντονα την επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, αλλά προέτρεψαν την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Καμία δημοσίευση για προβολή