Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Στρασβούργο

Οι ευρωβουλευτές στην ολομέλεια του Στρασβούργου, αυτή την εβδομάδα, ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις προς τα κράτη-μέλη προκειμένου να υιοθετήσουν έναν επαρκή κοινοτικό προϋπολογισμό για την επταετία 2021-2027.

Ο πρόεδρος του ΕΚ Νταβίντ Σασόλι την Τετάρτη το μεσημέρι θα δώσει σχετική συνέντευξη. Κυρίαρχη παρουσία θα είναι σ’ αυτή την ολομέλεια η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα μιλήσει στο ημικύκλιο του Στρασβούργου για πρώτη φορά (Τρίτη) για την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, ενώ τα μέλη του ΕΚ αναμένεται να εγείρουν θέματα για την πράσινη οικονομία, την οικονομική τεχνολογία και τις επιπτώσεις του Brexit. Την ίδια μέρα, η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σασόλι.

Σήμερα, πρώτη ημέρα των συνεδριάσεων, θα συζητηθούν οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των καταναλωτών.

Εντός της ίδιας μέρας, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και την αναθεωρημένη προσέγγιση για τη διεύρυνση, όπως την παρουσίασε η Κομισιόν στις 5 Φεβρουαρίου.

Στο πεδίο των διεθνών σχέσεων, θα ψηφιστεί η νέα εταιρική σχέση ΕΕ-ΗΒ (Τετάρτη) και οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ.

Με τον ύπατο εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν για τον πόλεμο στη Συρία, τα ειρηνευτικά σχέδια για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη καθώς και τη νέα στρατηγική για τις ευρωπαϊκές σχέσεις με την Αφρική (Τρίτη).

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Καμία δημοσίευση για προβολή