Κυριάκος Μητσοτάκης: “Προσωπική μου δέσμευση να ξαναφτιάξουμε το Μάτι καλύτερο” (video)

Την προσωπική του δέσμευση ότι η περιοχή θα γίνει καλύτερη από πριν, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το οικόπεδο “βόμβα” καθαρίστηκε μέσα στις χρονικές προθεσμίες που είχαν τεθεί – σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα – ενώ υποσχέθηκε να επισκεφθεί και πάλι το συγκεκριμένο χώρο, και μάλιστα να τον δει φυτεμένο με αμπέλι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το οικόπεδο καθαρίστηκε από τρεις κατασκευαστικές εταιρείες, χωρίς ένα ευρώ επιβάρυνση για το Δημόσιο, σημείωσε ο πρωθυπουργός, με τις εταιρείες να αναλαμβάνουν το έργο στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης. Η καύσιμη ύλη θα αξιοποιηθεί στη συνέχεια από βιομηχανίες.

Έχουμε και θέλουμε την ανάμιξη της κοινωνίας των πολιτών, είπε, και ζήτησε το Μάτι να πάρει ζωή, να γίνει καλύτερο από πριν, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με το σχέδιο της επόμενης ημέρας, ο πρωθυπουργός σημείωσε το ενδιαφέρον Πανεπιστημίων του εξωτερικού να συμβάλουν στη χωρική ανάπτυξη της περιοχής, μάλιστα έκανε λόγο για πρότυπο οικισμό, με την πρόσθετη επισήμανση: «έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε».

Μιλώντας για αδικαιολόγητη απώλεια ζωών, υπογράμμισε επίσης την πρώτη υποχρέωση που έχει το κράτος έναντι των πολιτών του, που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεκτάθηκε και στην αντιπυρική – δασική πολιτική, την ανάγκη επανασχεδιασμού της, με έμφαση στην πρόληψη σημειωτέον. Παράλληλα, στο σημείο αυτό απέδωσε τα εύσημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το νέο γραμματέα της για την αποτελεσματικότητά τους, παρότι – όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός θύμισε – δεν έχει τελειώσει η αντιπυρική περίοδος.

Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά: τοποθετήσαμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις σωστές θέσεις, είπε επίσης, προσθέτοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση εμφύσησε διαφορετική κουλτούρα λογοδοσίας, ταχύτητας, αποτελεσματικότητας.

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους εγκαυματίες, τονίζοντας ότι το κόστος της θεραπείας τους θα καλυφθεί εξολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα που δεν προβλεπόταν έως τώρα.

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή