Κυβερνητική κινητοποίηση για τη Χαλκιδική - Ο Χρυσοχοΐδης στην περιοχή από το πρωί

Κυβερνητική κινητοποίηση για τη Χαλκιδική, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε  η ευρύτερη περιοχή λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το βράδυ τη Βόρεια Ελλάδα.Ο πρωθυπουργός εχει δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να σπεύσει το ταχύτερο στην περιοχή, στην οποία έχει ήδη πάει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης,, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο One Channel ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Απόστολο Τζιτζικώστα ώστε «να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και τι θα χρειαστεί να κάνουμε για να βοηθήσουμε».

«Θα πάμε επί τόπου να δούμε τη ζημιά, να ενημερωθούμε από τις υπηρεσίες οι οποίες έχουν εργαστεί και να δούμε τι χρειάζεται να γίνει» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως το κακό είναι ότι χάσαμε ανθρώπους…

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες.

Άτυπα στον συντονισμό μετέχει και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναλάβει τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο το νομό Χαλκιδικής, τα οποία προσπαθούν να βοηθήσουν συμπολίτες μας, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι. Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί και όλοι οι μηχανικοί της περιφέρειας οι οποίοι από τις 5.30 το πρωί θα ξεκινήσουν την διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές.

Επί ποδός είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη θα γίνει νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας.