Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τρέχουν να διορθώσουν τα λάθος στα αναδρομικά των ένστολων

Τα απανωτά λάθη που είχαν  προκύψει με τα αναδρομικά των ένστολων αναμένεται να αποκατασταθούν σήμερα, μετά από 6 μήνες και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Στους λογαριασμούς των 8.303 αποστράτων αναμένεται να πιστωθούν σήμερα Πέμπτη 27/06, μαζί με τη σύνταξη Ιουλίου, και οι διαφορές από τα διορθωμένα αναδρομικά.

Οι εν λόγω ένστολοι συνταξιούχοι είχαν λάβει τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της καταβολής των αναδρομικών που δικαιούνταν πολύ μικρότερα ποσά. Κάποιοι μάλιστα δεν έλαβαν καθόλου.

Οι διαφορές που αναμένεται να καταβληθούν θα είναι από 1 ευρώ έως και 6.000 ευρώ μεικτά. Ο μέσος όρος θα κυμαίνεται στα 1.043 ευρώ μεικτά.

Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων (απόστρατοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, γιατροί ΕΣΥ) δικαιούνταν αυτά τα ποσά βάσει του νόμου για την επιστροφή αναδρομικών ποσών στους εν ενεργεία συναδέλφους τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι αντισυνταγματικές μειώσεις των μισθών του νόμου 4093 του 2012. Ειδικά οι απόστρατοι (πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής) έλαβαν αναδρομικά 47 μηνών που ανατρέχουν στην περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2016.

Επισημαίνεται πως οι αποδοχές των αποστράτων και λοιπών συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων επηρεάζονταν μέχρι την έναρξη του νόμου Κατρούγκαλου και από τους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων.

Μετά το σάλο που είχε προκληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΕΦΚΑ είχε δηλώσει ότι οι πληρωμές στο 92% των περιπτώσεων έγιναν σωστά. Παραδέχθηκε όμως ότι υπήρξαν αστοχίες για το 8%.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή