Λίγο πριν την χρεοκοπία η βρετανική αεροπορική Flybe

Η περιφερειακή αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου Flybe Group Plc βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για να λάβει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό συμβαίνει σε διάστημα μικρότερο από ένα χρόνο, από τότε που εξελίχθηκε την παρέμβαση ομάδας κεφαλαιούχων υπό την Virgin Atlantic Airways Ltd. για τη διάσωση αυτού του μη κερδοφόρου μεταφορέα, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η EY βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, προκειμένου να διαχειριστεί τυχόν πιθανή εκκαθάριση της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλείται μη κατονομασμένες πηγές  στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο, ανέφερε το Sky News.

Από τη μεριά της, η Flybe εξέδωσε σύντομη δήλωση, λέγοντας ότι παραμένει σε λειτουργία: «Η Flybe συνεχίζει να παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση και ανταποκρίσεις στους πελάτες μας εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όπως έχουν προγραμματίσει. Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες».

Η ενδεχόμενη κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας θα προστεθεί στη λίστα των καταρρεύσεων στην ευρωπαϊκή αεροπορία, η οποία υποφέρει από τα χαμηλά περιθώρια κέρδους και τον έντονο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στον τομέα των κοντινών αποστάσεων.

Η ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο, σε μία από τις πιο συζητημένες ρευστοποιήσεις της Βρετανίας εδώ και χρόνια.

Η Air Berlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας και η Monarch Airlines της Βρετανίας κατέρρευσαν το 2017.

Η Wow Air της Ισλανδίας έκλεισε μετά από μια αποτυχημένη συγχώνευση με την Icelandair και την Aigle Azur της Γαλλίας, οι οποίες, επίσης, απέτυχαν να επιβιώσουν ως ξεχωριστές εταιρείες.

Πηγή: Bloomberg και newmoney

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή