“Λυγίζουν” κάτω από το βάρος του κοροναϊού για άλλη μία ημέρα ΧΑΑ, ελληνικά ομόλογα και Ευρωπαϊκές αγορές. Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Δεν πρόλαβαν να “χαρούν” το θετικό ξεκίνημα τους οι αγορές τις Ευρώπης που είδαν πολύ γρήγορα τις προσπάθειες ανάκαμψης να “εξανεμίζονται”.

Κάτω από το βάρος του κοροναϊού και της παγκόσμιας ύφεσης να πιέζουν ολόκληρη η Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας κινούνται σε αρνητικό έδαφος στους βασικούς δείκτες.

Απώλειες 2% και για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα κέρδη στην αρχή της συνεδρίασης να γίνονται καπνός και τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται από τις 500 μονάδες.

Σφυροκόπημα δέχονται και τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση 10ετούς πάνω από το 3%.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε πάνω από 2%, στη διάρκεια μιας συνεδρίασης με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ έντονη μεταβλητότητα. Κατά το άνοιγμα, ο δείκτης είχε πάρει ανοδική φόρα με κέρδη 3%, που γρήγορα όμως αναχαιτίσθηκε από την βουτιά πάνω από 10% των μετοχών του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας.

Απώλειες και στη Φραγκφούρτη, με τον DAX  χάνει 2%, ενώ ο CAC-40 του Παρισιού έχανε πάνω από 1%, αρνητικά τα πρόσημα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στο Μιλάνο.

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα μετά το χθεσινό ιστορικό sell-off που προκάλεσε απώλειες 3.000 μονάδων στον Dow Jones, αλλά βρίσκεται 32% χαμηλότερα από τα υψηλά της 12ης Φεβρουαρίου.

Ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται 0,5% στις 20.252 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,98% υψηλότερα στις 6.975 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1% στις 2.409 μονάδες.

Για τρίτη φορά σε ένα μήνα υπήρξε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών λόγω του μεγέθους των απωλειών.

Ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στην αγορά του S&P 500, εκτοξεύτηκε σε ιστορικό υψηλό, κλείνοντας στις 82,69 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι υψηλότερο και από τις 80,74 μονάδες στις οποίες είχε ανέλθει ο δείκτης στο απόγειο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή